​Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a deschis o anchetă internă în cazul preotului din Focșani, director al unui cămin de bătrâni, care a fost acuzat că a sechestrat și agresat o femeie pentru a întreține relații sexuale. Dacă se va dovedi că femeia a spus adevărul, preotul ar putea caterisit, transmite Mediafax.

AgresiuneFoto: moody.af.mil

„Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-a autosesizat și a declanșat o anchetă bisericească. Vom reveni cu mai multe informații la finalul acestei anchete”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Arhipeiscopiei Buzăului și Vrancei, Ioan Șolea.

Ancheta a fost demarată după ce una dintre infirmierele de la un cămin de vârstnici din Focșani l-a acuzat pe directorul instituției, care este și preot, că a sechestrat-o, a bruscat-o și i-a cerut să întrețină raporturi sexuale ca răsplată pentru faptul că a fost angajată fără să dea șpagă.

Incidentul s-ar fi întâmplat luni noaptea, în jurul orei 4.30, în camera de protocol a căminului. Femeia aflată în tura de noapte declară că a fost chemată la discuții de directorul instituției, un bărbat de 40 de ani, care este și preot la o biserică din Focșani.

Femeia a declarat pentru Mediafaxcă bărbatul s-a dezbrăcat și i-a cerut să întrețină raporturi sexuale ca răsplată pentru faptul că a fost angajată fără să plătească șpagă.

Victima spune că ar fi fost amenințată, bruscată, trasă de păr și împiedicată să iasă din cameră. În cele din urmă, femeia ar fi fost lăsată să plece și a fugit pe stradă.

„Îmi este frică, sunt amenințată, domnul șef de centru m-a amenințat, dar nu mă las, vreau dreptate. Îmi mențin afirmațiile, chiar dacă sunt amenințată. V-am spus dumneavoastră ce am pățit, dar le-am spus și celor din instituție. Am luat-o pe cale ierarhică. Am raportat la cămin, am fost la Direcție, am lăsat aceeași declarație, nu mi s-a dat număr de înregistrare, am ajuns la Primărie, am lăsat și acolo două hârtii, tot nimic”, a declarat infirmiera Iuliana Coman.

Colegii de muncă ai femeii declară că directorul vorbește urât cu angajații și că a adus o stare de tensiune în interiorul instituției.

Poliția s-a sesizat din oficiu și va face o anchetă pentru a stabili dacă acuzațiile se confirmă. Polițiștii vor audia părțile implicate și vor analiza înregistrările camerelor video din interiorul și din curtea Căminului de Persoane Vârstnice din Focșani.

Directorul căminului de vârstnici din Focșani nu a putut fi contactat, surse locale declarând că acesta și-a luat concediu.