Comisarul european Corina Crețu a reacționat luni la ultimele atacuri lansate la adresa sa de Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, ea spunând că nu este prima dată când oameni din partidul de guvernământ o atacă, pe ea sau pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, care este "jignit în fiecare zi" de membri ai PSD. Crețu i-a cerut Vioricăi Dăncilă, care va merge miercuri la Bruxelles, să clarifice dacă aceste declarații la adresa sa și a CE reprezintă poziția Guvernului, precizând că nu a văzut nicio delimitare.

Viorica Dancila si Corina CretuFoto: Guvern

Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, a lansat, luni seară, într-un interviu la Antena 3, o serie de atacuri la adresa comisarului european Corina Crețu și a președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, acuzând Bruxelles-ul că adoptă un dublu standard când vine vorba despre România.

Aflată luni la Oradea, Corina Crețu a spus că este "destul de tristă" să vadă această "atitudine complotistă". Ea a propus Guvernului să propună proiecte europene și apoi să acuze că CE nu le implementează.

"Sunt destul de tristă sa vad această atitudine complotistă, am văzut și aseară o astfel de atitudine. Eu propun Guvernului să propună proiecte europene și apoi să acuze că CE nu le implementează", a declarat Corina Crețu.

Ea a spus că ar fi mult mai "benefic" pentru societatea românească dacă guvernanții și-ar canaliza energiile să facă școli, spitale și alte proiecte care să îmbunătățească viața oamenilor.

Revenind la ultimele atacuri ala lui Darius Vâlcov, Corina Crețu a spus că nu este prima dată când Comisia Europeană este atacată de oameni din partidul de guvernământ.

"Nu numai eu am fost atacată, ci și președintele Comisiei Europene și prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, care este atacat și jignit în fiecare zi de membrii partidului de guvernământ", a afirmat comisarul european Corina Crețu, aflată la Oradea pentru deschiderea "Podului Centenarului", realizat cu fonduri europene.

Corina Crețu a mai spus că premierul Viorica Dăncilă se va afla miercuri la Bruxelles la Colegiul Comisarilor Europeni și i-a cerut acesteia să precizeze dacă aceste declarații în care este atacată Comisia Europeană reprezintă poziția Guvernului. "Nu am văzut nicio delimitare", a adăugat Corina Crețu.

CITEȘTE ȘI: Darius Vâlcov, atacuri în cascadă, în direct la Antena 3: Există un dublu standard al Comisiei Europene. Vocea României trebuie auzită ca a Italiei sau Ungariei / Corina Crețu minte prin omisiune / Cioloș e omul lui Soros

În ultimele două luni, Corina Creți a fost criticată atât de Darius Vâlcov, cât și de alți membri ai PSD. Secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu spunea că Crețu reprezintă interesele unor cercuri de interese de la Bruxelles, după ce aceasta a avertizat că trebuie accelerate proiectele din fonduri europene.

Comisarul european Corina Crețu a denunțat "atacurile pornite ca la un semnal" la adresa sa și la adresa Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI: Corina Crețu anunță un proces pentru criticile din PSD / Codrin Ștefănescu: Cu drag. Nu ne schimbăm opinia