Adoptarea unei ordonanțe de urgență pe amnistie și grațiere ar fi o catastrofă pentru România, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

„O astfel de ordonanță care privește amnistia și grațierea unor politicieni până la urmă ar fi o catastrofă pentru România”, a spus șeful statului, întrebat de ziariști cum comentează informațiile legate de o astfel de ordonanță.

Șeful statului a comentat că, dacă PSD vrea să dea ordonanță pentru amnistie „ca să-l scape pe infractorul Dragnea de pușcărie”, aceasta este o „abordare anti-românească”, amintind totodată și de declarațiile ministrului de finanțe privind permisele de muncă pentru români.

Președintele a amintit de momentul OUG 13 care a dus la manifestații ample de stradă la începutul lui 2017 și a făcut apel „la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei ca o astfel de OUG să nu iasă din Guvern”. „O astfel de ordonanță ar declanșa o criză politică fără precedent”, a spus Iohannis.

Șeful statului a completat că va face tot ce poate din poziția de președinte să nu se ajungă la o situație de acest tip.

Iohannis a mai spus că, dacă s-ar pregăti o astfel de Ordonanță, s-aș aștepta să fie informat. Întrebat dacă o va chema pe Dăncilă la Cotroceni, Iohannis a răspuns: "Dacă se consolidează această informație, sigur că da".