Președintele Klaus Iohannis a afirmat că „într-o țară normală” un ministru care propunea limitarea dreptului la muncă ar fi demisionat „a doua zi” iar faptul că acest lucru nu s-a întâmplat arată că declarațiile lui Eugen Teodorovici sunt „agreate” de PSD.

EugenTeodoroviciFoto: StartupCafe.ro

Șeful statului a fost întrebat cum comentează declarațiile ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, care a afirmat, marţi, într-o dezbatere la Parlament, că permisul de muncă ar trebui limitat la 5 ani fără drept de reînnoire în aceeaşi ţară. Ulterior, acesta a revenit asupra declarațiilor și a susținut că nu a fost înțeles bine.

„Sper că nu folosesc o expresie nepotrivită, când am citit acea știre am luat act cu stupefacție de propunerea unui membru marcant al PSD de a sechestra pe români în interiorul granițele țării. Așa ceva s-a întâmplat doar pe vremea comuniștilor”, a reacționat Klaus Iohannis.

Acesta a caracterizat propunerea drept „extrem de inoportună”.

„Dacă asta dorește PSD, să dea lege de amnistie și grațiere să îl scape pe infractorul Dragnea de pușcărie” și să dea legi care să țină românii în țară, această „abordare a PSD e una antiromânească”, a continuat președintele.

Iohannis a afirmat că „într-o țară normală, un ministru care face astfel de declarații și nu are acoperire politică a doua zi pleacă" iar „faptul că nu a plecat îmi arată că este o abordare agreată de PSD”.

„Cum poate PSD să își imagineze că dreptul la liberă circulație și la muncă pe care românii l-au câștigat cu greu poate fi anulat doar pentru că un partid își dorește soluții total ieșite din tiparul soluțiilor europene”, a mai spus Klaus Iohannis.