Jandarmeria spune că "are cunoștință de mesajele și provocările care se propagă în mediul virtual" privind organizarea unor acțiuni de protest la defilarea militarilor jandarmi în 1 Decembrie și își exprimă "convingerea că cetățenii nu vor răspunde instigărilor la acte de violență".

Jandarmeria RomanaFoto: Facebook/ Jandarmeria Romana

"Jandarmeria are cunoștință de mesajele și provocările care se propagă în mediul virtual, referitoare la organizarea unor acțiuni de protest, cu ocazia defilării militarilor jandarmi în data de 1 Decembrie și este pregătită să gestioneze orice situație aflată în competența sa", a transmis Jandarmeria, într-un răspuns pentru HotNews legat de acțiunilor de boicotare a jandarmilor la parada de 1 Decembrie.

Jandarmeria mai susține că "fiecare persoană este liberă să se manifeste cum consideră de cuviință, atâta timp cât modul de manifestare respectă cadrul legal" și își exprimă "convingerea că cetățenii nu vor răspunde instigărilor la acte de violență".

Pe rețelele de socializare au fost create evenimente privind acțiuni de boicotare a prezenței jandarmilor la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf - "Care e cu noi să aruncăm cu ouă în Jandarmerie?" - și au fost distribuite apeluri prin care persoanele care asistă la defilarea de 1 Decembrie sunt invitate să se întoarcă cu spatele când vor trece jandarmii.

Jandarmeria a reacționat și, într-un mesaj transmis site-ului DC News, susținea că cei care vor participa la un astfel de protest "se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români" și aduc "o ofensă statului român”.

CITEȘTE ȘI:Viorica Dăncilă, despre mesajul Jandarmeriei pentru eventualele proteste de 1 Decembrie: E punctul lor de vedere / E o zi prea importantă pentru a avea astfel de manifestări

De asemenea, pentru 1 Decembrie, de la ora 16.00, este anunțat un protest în Piața Victoriei - "La mulți ani în UE, România! E timpul să scapi de hoți!". "De 1 Decembrie, venim în Piața Victoriei să strigăm două lucruri: La mulți ani, România! și Demisia! Această țară merită mai mult decât un Guvern incompetent și toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de pușcărie", spun organizatorii.