Premierul Viorica Dăncilă a refuzat să comenteze mesajul transmis de Jandarmerie pentru eventualele proteste organizate de Ziua Națională a României, dar a susținut că este vorba de „o zi prea importantă pentru noi ca să avem astfel de manifestări”.

Viorica DancilaFoto: gov.ro

„Eu nu vreau să critic, să laud un mesaj al cuiva (...) Este punctul de vedere al Jandarmeriei”, a spus Dăncilă, chestionată de ziariști despre un mesaj transmis de această armă, în urma distribuirii în mediul online a mai multor apeluri prin care persoanele care asistă la defilarea de 1 Decembrie sunt invitate să se întoarcă cu spatele când vor trece jandarmii.

Potrivit unui mesaj transmis site-ului DC News, Jandarmeria susține că cei care vor participa la un astfel de protest „se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români” și aduc „o ofensă statului român”.

„Cred că măcar acum, când se apropie Ziua Națională, ar trebui să dăm dovadă de mai multă unitate” deoarece este „important ce mesaj dăm generațiilor următoare” și „pentru celelalte state”, a spus Viorica Dăncilă.

În opinia sa, „Ziua Națională este o zi prea importantă pentru noi ca să avem astfel de manifestări”, a mai spus premierul.