Mansarda a două blocuri lipite, nou construite, din comuna Chiajna a luat foc, iar 25 de mașini de pompieri intervin pentru a stinge incendiul. În zonă nu există hidranți, motiv pentru care autospecialele sunt alimentate din Lacul Morii, aflat în apropiere. Potrivit prefectului județului Ilfov, deși în acest moment sunt supoziții, ”incendiul pare să fie de natură electrică”. De asemenea, potrivit acestuia, locatarii afectați de incendiu vor avea cazarea asigurată de Primărie.

Incendiu ChiajnaFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

UPDATE Prefectul județului Ilfov, Marius Ghincea, cei afectaţi vor primi spaţii de cazare, iar incendiul se pare a fi de natură electrică.

”Nu există condiţia legală pentru a instala hidranţi, ideal ar fi să avem peste tot hidranţi. Zona este în dezvoltare, probabil că vor avea în vedere să intaleze hidranţi”, a spus prefectul de Ilfov.

Acesta a subliniat că dezvoltatorul a avut autorizație de construcție și că exista un singur branșament electric.

UPDATE Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, ca măsură preventivă, o femeie însărcinată, în vârstă de 23 de ani, care cauza expunere la fum, a fost transportată la Spitalul Universitar.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al ISU București - Ilfov, Daniel Vasile, spune că fost remis mesaj de avertizare a populației din zonă prin RoAlert și că nu sunt victime pana în acest moment.

Oamenii sunt sfătuiți să închidă geamurile, pentru a nu se expune la fum.

”Intervenție în desfășurare pentru stingerea unui incendiu izbucnit intr-un complex rezidențial din zona Chiajna. Pentru asigurarea protecției, populației din zonă i se recomandă să rămână în incinte, să închidă geamurile și să nu se expună la fum. De asemenea, se recomandă permiterea accesului autospecialelor de intervenție si evitarea zonei de manifestare. Respectați recomandările pompierilor!”, arată DSU - IGSU.

Reprezentanții ISU precizează că potrivit HG 571, clădirile de locuit colective noi sau existente cu mai mult de 4 niveluri supraterane, la care se realizează sau amenajează mansardă, se supun avizării-autorizării privind securitatea la incendiu. În cazul blocului din Chiajna, regimul de înălțime este P+3.

UPDATE Pompierii au suplimentat numărul autospecialelor, astfel încât acum intervin 25 de mașini de pompieri. Intervenția pompierilor este dificilă și din cauza lipsei hidranților, echipajele de intervenție alimentând autospecialele din lacul Morii, aflat la mică distanță.

Cele două blocuri lipite se află pe strada Toamnei. Construcția pare să fie nouă.

Potrivit ISU București-Ilfov, au fost constituite și echipe de căutare-salvare a persoanelor surprinse.

Blocurile sunt formate din parter și trei etaje, fiind mobilizate echipe de pompieri și pentru protecția blocului învecinat.

Potrivit primelor informații, locatarii au fost evacuați și nimeni nu este rănit.

Știre în curs de actualizare