Premierul Viorica Dăncilă a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că săptămâna viitoare președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, se va afla în vizită la București. De asemenea, ea a criticat dur Rezoluția adoptată marți de Parlamentul European, spunând că este "expresia unor interese electorale ale unor grupuri politice europene".

Antonio TajaniFoto: Hotnews

"Săptămâna viitoare vom primi vizita președintelui Parlamentului European, Antonion Tajani, și a liderilor grupurilor politice. Vom discuta despre aspecte de interes pentru viitorul UE și despre buna gestionare a unor dosare importante, și mă refer la buget, la Brexit, la evoluțiile bugetului post-Brexit. Avem capacitatea să dovedim partenerilor europeni că România este un stat membru capabil și responsabil, determinat să contribuie la construirea viitorului Uniunii Europene, indiferent de abordările pur politice dintr-un moment sau altul", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Ea a mai spus că Rezoluția Parlamentului European privind statul de drept în România, adoptată marți, este o expresie a intereselor unor grupuri politice din PE.

"Consider rezoluția PE expresia unor interese electorale ale unor grupuri politice europene. Votul nu a fost pentru România sau pentu dreptate. Mă refer aici la respingerea protocoalelor între servicii secrete și instituții din sistemul judiciar. E greu de înțeles punerea la zid a Jandarmeriei române pentru modul identic de intervenție al jandarmilor din alte state. Cel mai greu de explicat este votul pentru rezoluție al unor europarlamentari români, care va fi aspru sancționat în România", a adăugat Viorica Dăncilă.

Parlamentul European a adoptat marți, în plenul de la Strasbourg, rezoluția privind statul de drept din România, în care este condamnată intervenția "violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018" și se recomandă autorităților "să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat și să aplice strategia națională anticorupție".

CITEȘTE ȘI:

Parlamentul European a adoptat rezoluția la adresa României privind statul de drept