Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit, pentru 20 noiembrie, judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr, transmite Mediafax.

Augustin LazarFoto: Captura video

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

”S-a înregistrat la noi vineri și s-a stabilit termen de judecată pentru 20 noiembrie. Obiectul e cerere de suspendare a procedurii de revocare a procurorului general”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanșată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Ministrul Justiției spunea că motivele de eventuală nelegalitate a procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr pot fi găsite în decizia CCR numărul 358.

„În decizia Curții Constituționale, decizia 358, sunt enumerate motivele de eventuală nelegalitate. Sunt limitativ enumerate, nu exemplificativ, trageți concluzia. Nu pot răspunde eu. Sunt mulți experți în țara asta”, declara Tudorel Toader, întrebat cu privire la intenția lui Lazăr de a acționa conform procedurilor legale în cazul revocării sale.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcție declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Tot vineri, procurorul general a depus o plângere prealabilă și la Ministerul Justiției împotriva raportului.