​Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, referindu-se la acțiunea în instanță a lui Augustin Lazăr care contestă procedura sa de revocare din funcția de procuror general, că „accesul la Justiție este garantat pentru orice persoană”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„​În România, accesul la Justiție este garantat pentru orice persoană. Fiecare, dacă e nemulțumit, și sigur că dânsul e nemulțumit, are dreptul să se adreseze unui judecător. Problema este să nu abuzăm de dreptul acesta deși, din păcate, mulți abuzează. Astăzi voi face o declarație mai cuprinzătoare privind legalitatea de numire a procedurii în funcția de procuror general. Uitați-vă pe anunțul procedurii de selecție a candidatului pentru procuror general. Acolo se prevăd condițiile legale”, a spus Toader.

Potrivit acestuia, pe data de 16 martie 2016, când s-a închis termenul de înscriere dosarul candidatului Lazăr avea 2 piese: declarațiia de intenție și un CV.

"Nu exista nimic în plus. Comparați cererea și CV-ul cu cerința din anunțul de declanșare a procedurii, care nu pică. Eu, dacă eram ministru al Justiției la momentul acela întrebam câte dosare avem? Patru. Sunt complete? Unul nu e complet, la revedere. Nu mă apuc eu ca ministru să caut să completez dosarele unui dintre candidați", a mai spus ministrul Justiției..

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, vineri, la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcție declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader.Tot vineri, procurorul general a depus o plângere prealabilă și la Ministerul Justiției împotriva raportului.