La spargerea dată în casa senatorului PSD Niculae Bădălău a fost furată și o armă, care este dată în căutare către polițiștii din toată țara, au declarat, pentru Mediafax surse apropiate anchetei, care spun și că echipajele de poliție se întorc la casa senatorului pentru noi cercetări.

Niculae BadalauFoto: Agerpres

UPDATE 13.13Niculae Bădălău a fost amendat cu suma de 5.000 de lei pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și i-a fost anulat permisul de port armă, el având dreptul să solicite din nou acest drept abia peste cinci ani, au precizat pentru Mediafax, surse apropiate anchetei. După 5 ani, el poate solicita din nou acest drept. Potrivit acelorași surse, Niculae Bădălău a încălcat regimul armelor și munițiilor, adică articolul 129, punctul 11 din Legea nr. 295 /2004: „Titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a legii”

Arma care i-a fost furată senatorului PSD Niculae Bădălău este căutată de polițiștii din toată țara, aceasta fiind implementată în sistem, au spus sursele citate.

Acestea nu au precizat condițiile în care a fost păstrată arma. Până în prezent, au fost audiate mai multe persoane, iar audierile continuă și în cursul zilei de duminică.

Potrivit acelorași surse, polițiștii din Giurgiu se întorc la locuința lui Bădălău pentru a continua cercetările.

Locuința din Giurgiu a senatorului Niculae Bădălău a fost spartă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de hoți.”A fost spartă locuința mea. Nu pot să dau mai multe detalii acum, este Poliția aici. Eram toți acasă, dormeam. Nu i-am prins. Au furat”, a declarat senatorul.

Pe de altă parte, Bădălău a spus că nu ținea bani în casă.