Șeful serviciului de securitate danez a spus marți că suspectează că un serviciu secret iranian a încercat să desfășoare un atac asupra unei persoane din Danemarca, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cel care trebuia să fie ținta atacului este liderul filialei daneze a Mișcării Arabe pentru Eliberarea Ahvazului (ASMLA), a declarat Finn Borch Andersen într-o conferință de presă.

Autoritățile au arestat un cetățean norvegian de origine iraniană pe 21 octombrie, a adăugat șeful serviciului de securitate din Danemarca.

Danemarca va răspunde la această tentativă de atac, a scris pe Twitter ministrul de externe de la Copenhaga, Anders Samuelsen. Guvernul danez este în discuții cu alte țări europene în privința măsurilor ce vor fi luate, a adăugat Samuelsen.

ASMLA este un grup insurgent ce vrea un stat arab separat de Iran în provincia Khuzestan. Teheranul consideră gruparea drept una teroristă.

Citește și:VIDEO Atac la o paradă militară din Iran: 29 de morți și aproape 60 de răniți / Teheranul dă vina pe inamicii săi din zonă și pe SUA și spune că va răspunde „imediat și decisiv” / Atentatul, revendicat și de o grupare arabă și de Statul Islamic