Un cutremur puternic a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în România. PotrivitInstitutului Național pentru Fizica a Pământului, cutremurul, care s-a produs la ora 03.38, a avut magnitudinea de 5,8 grade Richter. Seismul a fost resimțit puternic și în Capitală.

Observator seismicFoto: infp.ro

UPDATE: Directorul INFPConstantin Ionescu a precizatcă acesta este cel mai mare cutremur din 2018, adăugând însă că se înscrie în activitatea seismică normală din Vrancea și că nu se mai așteaptă replici.

UPDATE: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit magnitudinea cutremurului produs duminică dimineață, la ora 03.38 (notă: înainte de trecerea la ora de iarnă!). Potrivit site-ului instituției, seismul a avut o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter.

Seismul s-a produs în județul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 151 de km.

Cutremurul s-a produs in apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (21km), Covasna (35km), Întorsura Buzăului (41km), Târgu Secuiesc (49km), Vălenii de Munte (58km).

Anterior, atât INFP cât și Centrului european de seismologie (EMSC) au anunțat o magnitudine inițială a cutremurului de 5,7 grade, cu epicentrul în județul Covasna și la o adâncime de 200 de km.

Potrivit Centrului european de seismologie, cutremurul s-a simțit și în țările vecine - Bulgaria, R.Moldova și Ucraina.