Peste 100 de persoane au protestat joi seară, la Cluj-Napoca, față de decizia ministrului Tudorel Toader de a-l revoca din funcție pe procurorul șef al Parchetului General, Augustin Lazăr, și i-au cântat acestuia „La mulți ani” de ziua sa de naștere, transmite Mediafax.

Protest la Cluj 12 august 2018Foto: Captura video Facebook

Participanții la protest s-au adunat, joi seara, în Piața Unirii din Cluj-Napoca după care au pornit într-un marș pe zona pietonală a Bulevardului Eroilor până la Prefectura Cluj și retur, iar pe traseu au scandat „Noi nu sunt o nație de hoți”, „Toți pentru justiție”, „București nu uita, Clujul e de partea ta” și i-au cântat „La mulți ani” lui Augustin Lazăr, cu ocazia zilei sale de naștere.

„Ministrul Justiției vrea să scape de ultimul bastion care se pare că mai apără justiția din România, procurorul șef Augustin Lazăr, iar noi trebuie să îl apărăm cum putem, cu toate forțele noastre, în stradă. Nu putem lăsa PSD să își subordonze total justiția prin mijloace total nedemocratice”, a spus un protestatar.

Alt protestatar a afirmat că Lazăr este un adevărat patriot român, care s-a implicat în recuperarea brățărilor dacice de aur furate de infractori.

Jandarmii clujeni le-au transmis protestatarilor ca la următoarele manifestații să ceară autorizație de la autoritățile locale, în caz contrar urmând să suporte consecințele legale care interzic protestele neautorizate.