Anchetatorii turci vor descoperi ”curând” ce s-a întâmplat cu trupul jurnalistul ucis în consulatul saudit din Istanbul, a declarat Reuters un oficial de rang înalt. Oficialul, care nu a dorit să îi fie publicat numele, a spus și că s-au obținut mostre de ADN din Turcia, fără ajutorul Riadului.

Jamal Khashoggi intrand in consulatFoto: Captura YouTube

”Nu va trece mult timp până vom descoperi ce s-a întâmplat cu trupul. ADN-ul este obținut din Turcia. Se pare că, la acest moment, nu este nevoie să-l cerem Arabiei Saudite”, a spus sursa Reuters.

Ucigașii lui Khashoggi ar fi putut arunca rămășițele acestuia în pădurea Belgrad de lângă Istanbul sau într-o zonă rurală de lângă orașul Yalova, aflat la 90 de kilometri de Istanbul, au declarat joi, oficiali turci pentru Reuters.

Anchetatorii încă se concentrează pe zonele Yalova și pădurea Belgrad, și studiază înregistrările camerelor publice de supraveghere din zona respectivei păduri, a afirmat sâmbătă înaltul oficial. Cei care se ocupă de caz încă cercetează înregistrările din trafic cu toate mașinile care au intrat sau ieșit din consulatul saudit pe 2 octombrie, a mai spus acesta.

Arabia Saudită a recunoscut sâmbătăcă Jamal Khasoggi a murit într-o luptă ce a avut loc în consulatul din Istanbul și că a demis doi oficiali de rang înalt din cauza decesului jurnalistului