Autoritățile turce au o înregistrare audio ce indică faptul că jurnalistul saudit dispărut la începutul lunii, Jamal Khashoggi, a fost ucis în consulatul țării sale din Istanbul, au declarat Reuters un oficial turc și o sursă din domeniul securității.

Jamal Khashoggi intrand in consulatFoto: Captura YouTube

”Poliția turcă are o înregistrare audio ce indică faptul că Khashoggi a fost ucis în consulatul saudit”, a spus sursa din domeniul securității, fără a da alte amănunte.

Oficialul turc a declarat că dovezile ce arată că Jamal Khashoggi a fost ucis au fost împărtășite cu alte țări, inclusiv Arabia Saudită și Statele Unite.

”Dovezile au fost trimise tuturor părților într-un mod foarte clar. Acum sunt suntem în etapa colectării de dovezi fizice de la consulat”, a adăugat sursa din domeniul securității.

Arabia Saudită a negat vehement că l-a omorât pe Khashoggi, iar oficialii saudiți au declarat că jurnalistul a părăsit consulatul la scurt timp după ce a venit. Ministrul de interne de la Riad a calificat drept ”minciuni” afirmațiile că Regatul l-a omorât pe Khashoggi.

Luni după amiază, DonaldTrump a anunțat că a vorbit cu regele saudit Salman, care i-a spus că nu are nicio informațiedespre jurnalistul dispărut în consulatul din Istanbul. Președintele american a spus, pe Twitter, că îl va trimite imediat pe secretarul de stat Mike Pompeo să discute cu regele Arabiei Saudite.

Președintele american a avertizat Riadul că va suporta o ”pedeapsă drastică” dacă se confirmă că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul de la Istanbul. Ulterior, el a precizat că va discuta despre dispariția jurnalistului cu regele saudit Salman.

Arabia Saudită a ameninţat duminică SUAcă va riposta cu măsuri și mai dure decât America dacă Washingtonul o va sancţiona în urma dispariţiei lui Khashoggi, care nu a mai fost văzut din data de 2 octombrie, când a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul.