Donald Trump anunță că a vorbit cu regele saudit Salman, care i-a spus că nu are nicio informație despre jurnalistul dispărut în consulatul din Istanbul. Președintele american a spus, pe Twitter, că îl va trimite imediat pe secretarul de stat Mike Pompeo să discute cu regele Arabiei Saudite.

Donald TrumpFoto: Flikr

”Tocmai am discutat cu Regele Arabiei Saudite, care neagă că are vreo informație despre ce s-ar fi putut întâmpla cu 'cetățeanul nostru saudit'. E a spus că lucrează îndeaproape cu Turcia pentru a găsi un răspuns. Îl voi trimite imediat pe secretarul nostru de stat pentru a se întâlni cu Regele!”, a scris Trump pe rețeaua de socializare.

Președintele american Donald Trump a avertizat Arabia Saudită că va suporta o ”pedeapsă drastică” dacă se confirmă că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul de la Istanbul. Ulterior, el a precizat că va discuta despre dispariția jurnalistului cu regele saudit Salman.

Arabia Saudită a ameninţat duminică SUAcă va riposta cu măsuri și mai dure decât America dacă Washingtonul o va sancţiona în urma dispariţiei lui Khashoggi, care nu a mai fost văzut din data de 2 octombrie, când a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul.