Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o nouă anchetă la Spitalul Universitar de Urgență București în legătură cu concedierea asistentei medicale care a făcut greva foamei acum câteva luni, în legătură cu condițiile din unitatea spitalicească, arată un comunicat de presă.

Victor CiorbeaFoto: Agerpres

Reamintim căasistenta Mariana Luceanu, care a făcut greva foamei alături de colegul său, Daniel Simion, în semn de protest față de condițiile improprii din Spitalul Universitar, a fost concediată joi.

Mariana Luceanu a confirmat pentru HotNews.ro că joi i-a fost desfăcut contractul de muncă și spune că va ataca decizia în instanță.

Motivul oficial care i s-a comunicat Marianei Luceanu pentru desfacerea contractului de muncă este absența timp de 4 zile de la lucru în luna august, când asistenta a fost în greva foamei, a precizat ea pentru HotNews.ro.

Avocatul Poporului a reamintit că a efectuat o anchetă, în 23 august 2018, după discuții avute la acea vreme cu asistenții medicali aflați în greva foamei, respectiv Simion Daniel și Luceanu Mariana, care au renunțat la greva foamei, cel puțin până la finalizarea raportului de control al Corpului de Control al Ministrului Sănătății privind neregulile de la Spitalul Universitar.

„A fost sesizat Corpul de control al Ministrului Sănătății, de către Domeniul Drepturile omului, egalitate de șanse între bărbați și femei, culte religioase și minorități naționale din cadrul Avocatului Poporului, cu solicitarea de a informa cu privire la rezultatul controlului efectuat. Până în prezent nu s-au primit informații din partea Corpului de Control al Ministrului Sănătății”, se arată într-un comunicatul, transmis, vineri, de Avocatul Poporului.

Citește și: