Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a remarcat, cu ocazia interviului susţinut de Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef al DNA, că aceasta prezintă rezistenţă scăzuta la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă, precum şi anumite sincope în raportarea sa la anumite valori precum onestitatea şi imparţialitatea, relatează Agerpres.

Adina FloreaFoto: Ziua de Constanta
  • Motivarea poate fi citită aici.

"Referitor la aptitudinile manageriale necesare funcţiei pentru care doamna procuror candidează, Secţia a remarcat, cu ocazia interviului, o rezistenţă scăzuta la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă, precum şi anumite sincope în raportarea sa la anumite valori precum onestitatea şi imparţialitatea, atribute indispensabile personalităţii managerului", notează Secţia pentru procurori în motivarea avizului negativ.

Potrivit Secției, aceasta face confuzii referitoare la noțiunea de independență și ”nu a demonstrat o conștietizare adecvată a diferenței și interdependenței dintre principiul independendei procurorului și cel al subordonării ierarhice”.

Procurorii dând ca exemplu afirmația Adinei Florea potrivit căreia ”Eu nu am fost niciodată procuror independent, lucrez în Ministerul Public”.

„Confuzia doamnei procuror este cu atât mai gravă cu cât denotă o atitudine ideatică submisivă, care nu este congruentă cu calitățile necesare persoanei ce va deține cea mai înaltă funcție de la nivelul Direcției Naționale Anticorupție”, mai arată Secția de procurori a CSM, care subliniază că ”transmiterea unui mesaj public ce denotă existența unor factori externi cu posibile infulențe decizionale, poate genera un impact negativ asupra încrederii justiției”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, vineri dimineaţă, că ministerul Justiţiei a primit de la CSM avizul privind desemnarea Adinei Florea în funcţia de procuror-şef DNA, precizând că acesta va fi analizat luni, apoi va fi luată o decizie.

Anterior, Tudorel Toader anunța însă că va înainta preşedintelui propunerea de numire a Adinei Florea la DNA, indiferent de avizul CSM.

Reamintim că luni Adina Florea, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, la șefia DNA a primit aviz negativ din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.