Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, în timp ce va fi efectuată procedura de extrădare în România, a decis o instanţă judiciară, conform site-urilor de ştiri CRhoy.com şi AmeliaRueda.com, citate de Mediafax.

Elena UdreaFoto: Captura YouTube

Elena Udrea și Alina Bica s-au prezentat joi seară în fața unei instanțe din Costa Rica, cu propunere de arestare, după ce miercuri seară cele două au fost reținute de agenți Interpol însoțiți de membri ai Direcţiei pentru Informaţii şi Securitate din Costa Rica, potrivit Diario Extra.

Biroul pentru consultanţă tehnică şi Relaţii internaţionale al Parchetului General din Costa Rica a transmis că a iniţiat procedurile de analizare a cererilor României de extrădare a Elenei Udrea şi Alinei Bica. Cererile de extrădare vor fi analizate separat.

Avocatul din România al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spunea joi dimineață că șansele de extrădare ale fosrtului ministru sunt zero, în condițiile în care copilul acesteia este cetățean costarican. Totoată, Alina Bica ar putea și ea să scape de extrădare, deoarece este acuzată de o faptă care în legislația de acolo nu are corespondent.

"După acţiuni de investigare şi monitorizare, două femei în vârstă de 44 de ani, ambele românce, date în urmărire de autorităţile române, au fost reţinute miercuri. Una dintre cele două femei, cu numele Udrea, era vizată de o alertă roşie de notificare a Interpol, pentru infracţiuni referitoare la corupţie şi abuz în serviciu, în baza unui mandat emis de Interpol Bucureşti", anunţă Biroul pentru investigaţii judiciare din Costa Rica.

Vezi aici momentul reținerii Elenei Udrea pe stradă, în Costa Rica