Peste 350 de președinți de secții de votare din județele Teleorman și Dolj au anunțat, marți, Birourile Electorale Județene la care sunt arondați că nu vor putea participa la desfășurarea referendumului pentru definirea familiei, transmite Mediafax. Și la Prahova un sfert dintre președinți au spus că nu vor fi prezenți.

Sectia de votareFoto: Autoritatea Electorala Permanenta

Aproape jumătate din cei 363 de președinți de secții de votare din județul Teleorman, care au fost trași la sorți în ședința din 28 septembrie, au anunțat marți că nu vor lua parte la procesul electoral de la finalul săptămânii.

Cristian Toma, reprezentant USR în BEJ Teleorman, a declarat pentru Mediafax că numărul celor care s-au retras e îngrijorător de mare.

"Au depășit 100. Unii au murit, unii sunt bolnavi, unii nu știu că sunt pe listă, unii pur și simplu sunt în concediu sau au probleme personale și unii s-au mutat din județ. Cam 50% dintre toți. Acum trebuie să vadă ce fac, pentru că e posibil ca acest Referendum să fie un fiasco", a spus Toma.

În județul Dolj situația e aproape identică, de aici retrăgându-se circa 100 de președinți de secții de votare dintr-un număr total de 530 puși pe liste. Majoritatea au invocat probleme personale.

La rândul său, președintele BEJ Prahova, judecătorul Ancuța Monica Mitrache, a declarat pentru Mediafax că aproximativ un sfert dintre președinții secțiilor de votare din județ au renunțat la funcții.

"Nu vă pot spune numărul exact. Pot să vă spun că în continuare se depun cereri de retragere. Imposibilitățile au documente justificative și sunt legate în general de motive medicale, evenimente în familie și altele. Cele mai multe sunt în general probleme medicale", a spus Mitrache.

În județul Prahova sunt 623 de secții de votare.

Amintim că sute de președinți de secții de votare s-au retras și din județele Bihor, Cluj, Arad și Timiș. Citește mai multe: Organizarea referendumului întâmpină probleme mari în județul Sibiu, unde aproape jumătate dintre președinții secțiilor de votare s-au retras / Situații similare, dar la scară mai mică, în județele Cluj, Bihor, Timiș, Arad și Neamț