Întrevederea de la Strasbourg dintre premierul Viorica Dăncilă și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, va avea loc la Strasbourg, la ora 16.30, ora României, potrivit unui anunț al Executivului, citat de Mediafax.

Frans TimmermansFoto: Captura Privesc.eu

Ministrul Justiției a anunțat că va participa și el la discuție. Tudorel Toader a anunțat, luni seară, că îi va cere lui Timmermans să depășească „faza îngrijorărilor” și să discute punctual.

„Eu m-am întâlnit cu domnia sa de multe ori. I-am cerut și îi vor cere și mâine (marți, n.r.) să depășim faza îngrijorărilor, preocupărilor, afectarea statului de drept. Să discutăm punctual: soluția legislativă cutare nu este bună pentru că... poate fi îndreptată prin modificarea X. Adică să depășim din enunțurile de principiu, dar care nu au o abordare secvențială documentată. Vom participa la dezbaterile din Parlament”, a spus Tudorel Toader, la Antena 3.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, FransTimmermans, a criticat dur modificările aduse legilor Justiţiei de către PSD-ALDE, avertizând că CE nu va ezita să aducă „în faţa instanţei guvernul român, dacă regulile sunt încălcate”. Prezent luni seara la ședință extraordinară a Comisiei LIBE (libertăți civile și justiție) din Parlamentul European, în care s-a discutat despre situația din România, Timmermans a precizat că oficialii de la Bruxelles vor evalua cu foarte mare atenție legile adoptate și conformitatea lor cu legea europeană. „Facem apel la Guvernul României să readucă pe calea cea bună procesul de reforme. Concret, asta înseamnă să dea curs recomandărilor noastre din raportul MCV, recomandărilor Comisiei de la Veneția și GRECO", a transmis Timmermans.