Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Ionuț Sindile, și adjunctul său, Sebastian Cucoș, suspecți în dosarul violențelor de la mitingul din 10 august, s-au prezentat joi la Parchetul General. Cei doi au stat foarte puțin la întâlnirea cu procurorii, la fel ca ceilalți doi suspecți din dosar, care au fost miercuri la Parchetul General șis-ar fi prevalat de dreptul la tăcere.

Ionut Catalin SindileFoto: Jandarmeria Romana

UPDATE 13.09 Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei, s-a prezentat și el, joi, la Parchet. El a fost huiduit de un grup de protestatari #Rezist, mai mulți jandarmi însoțindu-l pe Cucoș până la intrarea în sediul Parchetului General.

UPDATE 10.06 Colonelul Sindile a stat doar câteva minute în sediul Parchetului General, fără a face declaraţii presei la ieşire. Avocata sa a transmis că va fi făcută o declaraţie la ora 13,00. (Agerpres)

Vineri procurorii au anunțat că Sindile este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă în formă continuată.

Coordonatorul intervenției din Piața Victoriei, maiorul Laurențiu Cazan, și secretarul de stat din Ministerul de Interne, Mihai Dan Chirică, s-au prezentat miercuri la Parchetul General. Potrivit unor surse citate de Mediafax,cei doi s-au prevalat de dreptul la tăcereși nu au dat declarații în fața procurorilor.

După ce a fost ieri la întâlnirea cu procurorii, Cazan, coordonatorul intervenției brutale din Piața Victoriei a declarat: ”Categoric, dacă mâine ar fi 10 august, aș lua aceleași măsuri”