Coordonatorul intervenției din Piața Victoriei, maiorul Laurențiu Cazan, și secretarul de stat din Ministerul de Interne, Mihai Dan Chirică, care s-au prezentat miercuri la Parchetul General, s-au prevalat de dreptul la tăcere și nu au dat declarații în fața procurorilor, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Laurentiu Cazan, la Parchetul GeneralFoto: Agerpres

Maiorul Laurențiu Cazan a declarat, la ieșirea din sediul Parchetului General, că ar proceda la fel dacă ar coordona jandarmii la un nou protest și că nu se așteaptă să fie reținut în dosarul protestelor din 10 august, reiterând faptul că a respectat legea. În prezent împuternicit director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, el este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, în dosarul de la Parchetul General privind violenţele de la mitingul din 10 august.

Secretarul de stat în MAI, Mihai Dan Chirică, s-a prezentat și el miercuri la sediul Parchetului General pentru a fi audiat de către procurori. Acesta a petrecut în sediul instituției aproape o oră și a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.