Viorica Dăncilă a afirmat de trei ori în fața socialiștilor europeni că PSD nu va face campanie pentru referendum, potrivit unor imagini video făcute publice de europarlamentarul Cătălin Ivan. "Partidul Social Democrat nu va face campanie, nu va face campanie. Este obligația tuturor să facă acțiuni care să arate ce înseamnă acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta", a spus Dăncilă miercuri la reuniunea la reuniunea Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților. În realitate, PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, promovează referendumul, susținând familia tradițională.

Viorica Dancila, la intalnirea cu socialistii europeniFoto: Guvern

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că va vota la referendum pentru familia tradițională. "Eu voi vota fără ezitare pentru familie, în sensul ei tradiţional, pentru că, în opinia mea, valorile tradiţionale reprezintă rădăcinile unei naţiuni“, a spus Liviu Dragnea pe 11 septembrie, după votul dat în Senat pentru modificarea definiţiei familiei în Constituţie. "Am susținut organizarea acestui referendum și voi participa cu siguranță la scrutin", a mai spus Dragnea atunci.

Ultimul exemplu este cel ai președintelui PSD Prahova și președinte al Consiliului Județean, Iulian Dumitrescu și senatorului PSD Emanoil Savin, care au participat la o conferință organizată în Biserica "Adormirea Maicii Domnului" de Coaliția pentru Familie, acțiune care a stârnit critici puternice pe rețelele de socializare.

Viorica Dăncilă a mai spus, potrivit imaginilor video, că sub nicio formă nu este îndreptat referendumul "spre o anumită orientare sexuală". "Vom vedea ce va ieși dacă vom veni la vot", a adăugat Dăncilă.

Europarlamentarul Cătălin Ivan acuză PSD de dublu limbaj. "Ca să vedeți singuri, să nu vă mai zic eu, ce înseamnă dublul limbaj. Una zic la București, alta la Bruxelles. Dragnea zice că PSD susține referendumul, Dăncilă, din poziția de al doilea om în partid, spune răspicat și repetă de trei ori că PSD nu susține același referendum. Cât de ticălos să fii să încerci să folosești o temă atât de sensibilă și importantă în interes personal și nici măcar să nu ți-o asumi până la capăt?", a scris Cătălin Ivan.