Motivarea condamnării lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive: ”Nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice”

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 18 septembrie 2018, 16:39 Actualitate | Esenţial


Liviu Dragnea
Foto: Facebook
Judecătorii instanței supreme arată, în motivarea condamnării la 3 ani și 6 luni de închisoare a lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman, că acesta a adoptat o conduită nelegală, antisocială și imorală în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, transmite Mediafax.

"Inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, prin instigarea inculpatei Alesu Floarea de a-şi încălca atribuţiile de serviciu, în sensul menţinerii în funcţie a celor două angajate, Botorogeanu Adriana şi Stoica Anisa Niculina, cunoscând că acestea nu se prezintă la serviciu şi îşi încalcă atribuţiile de serviciu prevăzute în contractul individual de muncă și fişa postului, nu a făcut decât să adopte o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute, cu gradul de reprezentare şi cu încrederea oferită de cetăţeni în procesul electoral, fapt care a condus la o atingere a prestigiului funcţiei exercitate şi a bunei desfăşurări a relaţiilor sociale din cadrul instituţiilor publice", se arată în motivarea judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție la decizia de condamnare la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru Liviu Dragnea.

Magistrații susțin că gradul de pericol social al faptelor este evidențiat de "modul în care funcţionari din cadrul instituţiilor publice, încălcându-şi obligaţiile de serviciu, acceptă să săvârşească fapte de natură penală sub diferite pretexte, lăsându-se influenţaţi şi intimidaţi de modul în care un preşedinte de Consiliu Judeţean înţelege să-şi exercite autoritatea, puterea şi influenţa în scopuri nelegale".

"Mai presus de orice calificări juridice ale împrejurărilor comiterii faptelor, Înalta Curte, în opinie majoritară, remarcă încălcarea unor principii care guvernează activitatea unui funcţionar ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei instituţii publice: integritatea, demnitatea, legalitatea, responsabilitatea, buna- credinţă, onestitatea, transparenţa, corectitudinea, credibilitatea, exercitarea onorabilă, corectă şi corespunzătoare a funcţiilor publice. Nerespectarea imputabilă a acestor principii atrage consecinţe negative în bunul mers al instituţiei din care funcţionarul face parte", potrivit sursei citate.

Judecătorii susțin, în motivare, că persoanele care deţin funcţii de demnitate publică, cum e cazul lui Liviu Dragnea, dar şi cele cu funcţii de conducere în instituţii publice "au obligaţia de a-şi îndeplini îndatoririle ce le revin în exercitarea funcţiilor, atribuţiilor sau însărcinărilor încredinţate, cu respectarea strictă a legilor şi a normelor de conduită profesională, să asigure ocrotirea şi realizarea drepturilor şi intereselor legitime ale cetăţenilor fără să se folosească de funcţiile, atribuţiile şi însărcinările primite, pentru dobândirea pentru ele sau pentru alte persoane de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

"Or, dacă cele două inculpate nu ar fi beneficiat de protecţia inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, ci doar de a inculpatei Alesu Floarea, cum s-a susţinut de apărarea acestuia, comportamentul angajaţilor ar fi fost diferit. Nu ar fi îndrăznit să i se adreseze acesteia cu sesizări, reproşuri, privind neprezentarea celor două angajate în cadrul Direcţiei. De asemenea, relevantă este şi atitudinea inculpatei Alesu Floarea, pasivă, de resemnare şi neputinţă, atunci când angajaţii din subordine o abordează cu subiectul prezenţei celor două angajate în cadrul Direcţiei Generale, preferând să-şi îndemne subordonaţii la „tăcere” – „tăcerea e de aur” (declaraţie martor Paraschiv Mihaela Ramona), „să-şi vadă de treabă” (declaraţie inculpat Balaban Constantin Claudiu), ceea ce demonstrează că hotărârea de a le menţine în funcţie, în cadrul Direcţiei, a celor două angajate nu a fost luată din iniţiativa inculpatei, ci ca urmare a determinării sale de către inculpatul Dragnea Nicolae Liviu în acest sens, fiind în imposibilitatea de a le sancţiona, întrucât risca, la rândul său, să fie sancţionată disciplinar", mai arată Înalta Curte de Casație și Justiție, în motivare.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, în luna iunie, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare. Hotărârea nu e definitivă.

Magistraţii instanţei supreme au constatat, la acel moment, încetarea procesului penal în cazul fostei soţii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, şi plata unei amenzi de 1.000 de lei.

Fosta şefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnată la 3 ani şi 7 luni de închisoare cu executare în timp ce fostul director executiv al Direcţiei, Rodica Milos, a fost condamnată tot la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare. În aceeaşi cauză, fostul director executiv adjunct DGASPC Teleorman, Olguţa Şefu, a fost condamnată la trei ani închisoare cu suspendare, iar Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Valentina Marica a fost condamnată la 3 ani cu suspendare, Claudiu Balaban a fost condamnat tot la 3 ani de închisoare cu ani suspendare. Nicuşor Gheorghe a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Adriana Botorogeanu a fost condamnată şi ea la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Anisa Niculina Stoica a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6350 vizualizari

 • +28 (32 voturi)    
  la puscarie cu psdistii ... (Marţi, 18 septembrie 2018, 16:45)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  la puscarie cu psdistii ...
  • +11 (11 voturi)    
   in Democratie (Marţi, 18 septembrie 2018, 16:53)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Dragnea si ai lui Stau la Pushcarie !
 • +29 (33 voturi)    
  Motivarea arata Caria Sufleteasca si "Morala" (Marţi, 18 septembrie 2018, 16:46)

  un domn [utilizator]

  a Inculpatului Liviu Nicolae Dragnea !
  acest Terente al banului Public destinat Protectiei Copiilor !
  • +7 (7 voturi)    
   PCR e-n toate cele ce sunt (Marţi, 18 septembrie 2018, 18:12)

   clencix [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Partidul Corupției Rapace se tot reincarnează în forme noi, mai ales de când comunismul a pus prostia la putere, când toți șefii comuniști își puneau cumetrii în slujbele statului că le ere frică de alții să nu-i dea de gol și a distrus esența spiritualității românești păstrată de veacuri în tara noastră.
 • +11 (11 voturi)    
  Demnitate? (Marţi, 18 septembrie 2018, 16:55)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  La unul care fura din banii copiilor? E o târâtură ordinară, și merită să mearga la puscarie fără nici o discutie. A furat cum si de unde a putut fara nici o retinere, imoreuna cu toata gasca lui de mafioti numita psd.
 • +6 (6 voturi)    
  incredibil (Marţi, 18 septembrie 2018, 17:14)

  Kosmos [utilizator]

  cate condamnari cu suspendare..pai mai fratilor daca astia ,functionarii lui peste se dedic la infractiuni si primesc cu suspendare, aia mici de jos ce sa mai creada? Huo Justitia PSD
 • +6 (6 voturi)    
  ok (Marţi, 18 septembrie 2018, 17:31)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  A motivat instanta suprema.
  Cine mai trebuie sa motiveze ca sa-l vedem pe talhar dupa gratii? Eminescu, Donald Trump, Sfantul Petru?
  Hai odata cu el!!!
 • -2 (10 voturi)    
  Daca eu (Marţi, 18 septembrie 2018, 17:52)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  adopt o conduită nelegală, antisocială şi imorală in situatia in care nu am vreun "rang in demnitatea publica"... Cu ce ma aleg?

  Deci, nu fac decat atat! Hm? Domnilor judecatori shpagari?
  • 0 (6 voturi)    
   intrebare pt tine (Miercuri, 19 septembrie 2018, 7:43)

   un oarecare [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   dupa ce vorbesti, te stergi la gura cu hartie igienica?
  • +4 (4 voturi)    
   Sa inteleg ca (Miercuri, 19 septembrie 2018, 7:49)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   doar 40 de pesedisti sunt hoti?
   Daca tu esti alibaba....:)
  • +1 (1 vot)    
   Deci ai furat ceva si vrei sa scapi? (Miercuri, 19 septembrie 2018, 11:39)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   Sau ai incalcat legile si vrei sa scapi cumva, da ?
   Inscrie-te in psd.
   Dar repede, cat mai sunt astia la putere.
   Dupa aia... o sa ai niste surprize.

   Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
 • -8 (10 voturi)    
  nelegala (Marţi, 18 septembrie 2018, 18:07)

  gpavel [utilizator]

  pentru "atitudine nelegala"nu se pedepseste de justitie,cu atat mai mult pentru "atitudine antisociala" si imorala!,doar faptele ilegale,imorale si antisociale pot fi pedepsite!(daca sunt stabilite in codul penal)
 • +4 (4 voturi)    
  m-am obisnuit cumva (Marţi, 18 septembrie 2018, 19:05)

  ati [utilizator]

  astept lichelele de serviciu. mazetele, atreisutezecii, harabagii, haideti prieteni sa puneti o limba la spalarea gainarului sef.
 • +5 (5 voturi)    
  CAM CUSUT CU ATA ALBA (Marţi, 18 septembrie 2018, 20:21)

  dincannes [utilizator]

  … pentru o pedeapsa de 3,5 ani ! (Un fel de "telepatie" !)
  Sper sa fie condamnat in alte dosare, pentru lucruri mult mai grave !
  • +5 (5 voturi)    
   Pai (Miercuri, 19 septembrie 2018, 0:15)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   Dracnea (sic) are deja o pedeapsa cu suspendare pt frauda electorala, cu noua condamnare devine recidivist si condamnarea initiala cu suspendare devine pedeapsa cu executare.

   La multi ani, la cat mai multi ani !
   • +1 (5 voturi)    
    USUREL (Miercuri, 19 septembrie 2018, 11:07)

    dincannes [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    … domnule tudor74.
    Sa fi condamnat (cu suspendare) pentru ca ai facut campanie electorala, este tot cusut cu ata alba !
    • -1 (1 vot)    
     mai ales ca (Miercuri, 19 septembrie 2018, 11:44)

     natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

     virgula
     Campania a fost desfasurata in cimitire
  • +3 (3 voturi)    
   Nu chiar (Miercuri, 19 septembrie 2018, 1:29)

   t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui dincannes

   E clar ca angajatele alea nu incasau salariu pe moka din marinimia inculpatei Alesu Floarea
 • +7 (7 voturi)    
  Domnilor, (Marţi, 18 septembrie 2018, 20:51)

  Observatory [utilizator]

  Trebuie sa :
  Munciți cu lenesii și nepăsătorii sa participe la vot.
  Altel România rămâne istorie cu visteria goală !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by