După ce a ratat primirea șefului Comisiei Europene, premierul Viorica Dăncilă a avut, totuși, o întâlnire cu Jean Claude Juncker, la plecarea acestuia. Discuțiile nu au avut loc la Palatul Victoria, ci tot la aeroport, au declarat pentru HotNews surse oficiale. De altfel, după incidentul de luni seară, premierul a ajuns la aeropor, cu câteva zeci de minute înainte de întrevedere.

Juncker si DancilaFoto: Captura YouTube

Întrevederea a avut loc în jurul orei 13.00.

UPDATE 14.18 Potrivit unui comunicat al Guvernului, ”cei doi oficiali au avut o discuție cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene. Șeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetățeni și asigurarea unității și coeziunii între statele membre.”

Jean-Claude Juncker s-a aflat luni și marți în România, unde a participat la Summit-ul Inițiativei Celor Trei Mări.

Premierul român a ratat, luni seară, întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, întârziind la întâlnirea pe care ea însăși o solicitase.Guvernul susține că Dăncilă trebuia să-l primească pe șeful CE la aeroportul Băneasa, la ora 18.30, însă aeronava a aterizat mai devreme, iarJunckera fost preluat de la scara avionului de către SPP și condus direct la hotel. Surse oficiale au declarat însă pentru HotNews că decizia de a pleca de la aeroportul Băneasa i-a aparținut lui Jean ClaudeJuncker, SPP neavând niciun rol în stabilirea programului. Surse oficiale au declarat pentru HotNews, luni seară, că premierul ar urma să se vadă cu Juncker marți.