Liviu Dragnea a spus, vineri, la ieșirea de la Parchetul General, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul intervenției jandarmilor la protestul din 10 august, că nu a depus niciun document la Parchet, doar a informat procurorii pe ce se bazează acuzațiile de finanțare, respectiv tentativă de stat. În timp ce acesta dădea declarații mai mulți protestatari scandau mesaje anti-Dragnea precum ”Să gazezi niște copii, cât de javră poți să fii”.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

”Am fost citat ca martor în legătură cu afirmațiile despre tentativa de stat. Am fost întrebat dacă am elemente în sprijinul afirmațiilor mele și am prezentat procurilor. Tot ce am avut de spus am spus în fața procurorilor”, a spus Dragnea, care a subliniat că nu a depus niciun document.

”Nu am primit informări de la SRI, nici de la MAI, nici de la nimeni”, a mai spus Dragnea.

După părerea acestuia, ”Jandarmeria a acționat legal, în contextul în care acolo au fost niște violențe destul de mari”, iar vinovați de violențe sunt cei care au organizat protestele.

Întrebat dacă îi este teamă de o punere sub acuzare în acest dosar, a spus ”Nici vorbă”.

De asemenea, întrebat de o protestatară cum de a devenit așa de bogat, Dragnea a spus ”Unde e bogăția mea, nu v-ați săturat de atâtea minciuni?!”

Circa 10 persoane îl așteptau pe Liviu Dragnea la Parchetul General, strigându-i: "La pușcărie!", "Ai furat de la copii",Cât de javră poți să fii, să gazezi niște copii", potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea a declarat la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 că protestele din 10 august au fost finanțate și din extern, iar protestatarii bine organizați, încercându-se o lovitură de stat.

"Dar PSD ce trebuia să facă? Să o demită pe Carmen Dan, spunând că PSD le-a adus celor violenți pietre din caldarâm. Au fost proteste finanțate și din extern. Eu am auzit că vor ieși săptămâna viitoare. Eu nu m-am folosit niciodată de zvonuri. E mai puțin important de unde (am auzit – n.r.). Vor ieși informații despre faptul că s-au finanțat aceste proteste, că au fost organizați paramilitar, că au provocat întotdeauna jandarmii, au încercat să intre prin forță în Guvern. Asta a fost o lovitură de stat", a spus Dragnea.

Secția procurorilor militari din cadrul Parchetului General a demarat o anchetă care vizează violențele comise de jandarmi la protestul din 10 august. Aproape 800 de oameni au depus plângeri penale împotriva jandarmeriei. Până acum au fost audiați șefi ai jandarmeriei, prefectul Capitalei, Speranța Cliseru și primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Secretarul de stat în MAI Gheorghe Nucu Marin a declarat marţi, la Parchetul General, că nu există informaţii privind finanţarea din străinătate a protestului de pe 10 august din Piaţa Victoriei.