Secretarul de stat în MAI Gheorghe Nucu Marin a declarat marţi că nu există informaţii privind finanţarea din străinătate a protestului de pe 10 august din Piaţa Victoriei, scrie Agerpres.

Interventie JandarmerieFoto: Captura video

Gheorghe Nucu Marin a fost audiat marţi la Parchetul General, în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

La ieşirea din sediul Parchetului, Nucu Marin a fost întrebat de jurnalişti dacă are informaţii că protestul din Piaţa Victoriei a fost finanţat din străinătate. "Nu, absolut nu", a răspuns secretarul de stat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat pe 9 septembrie că are informaţii că evenimentele din 10 august au fost finanţate din exterior.

"Sunt suficiente elemente ca să putem vorbi de o tentativă de lovitură de stat. Au fost proteste finanţate, se pare că şi din extern. Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi informaţii despre modul că s-au finanţat aceste proteste, despre faptul că au fost organizate tip paramilitar, despre faptul - şi s-a văzut asta de fapt - că au vrut să ocupe sediul Guvernului şi au provocat în permanenţă jandarmii", a afirmat atunci Dragnea.