Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat vineri, pentru Mediafax, că trebuie stabilit în CEx dacă partidul este pe ideea Gabrielei Firea sau nu. De asemenea, acesta spune că atât primarul Capitalei, cât și oricine care nu respectă o decizie luată în partid, de majoritate, ar trebui sancționat.

Ioan Mang (foto arhiva)Foto: Agerpres

„Părerea mea personală este că, întrucât dna Firea a ieșit astăzi cu alte știri și cu alte...trebuie organizat un CEx și stabilit dacă partidul este pe ideea dnei Firea sau nu. Dânsa, până la urmă, și oricine din partidul ăsta trebuie să înțeleagă că dacă ai o propunere o discuți în partid, se supune la vot, dacă propunerea ta are voturile necesare, în regulă. Dacă nu, subiectul este rămâi în partid și respecți decizia majorității sau pleci, că nu putem să stăm așa la infinit, decidem una și a doua zi ieșim pe presă și spunem altceva", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, președintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Întrebat dacă propune ca Gabriela Firea să fie propusă spre sancționare în PSD dacă va continua cu declarațiile publice critice, Mang a răspuns afirmativ.

„Nu numai dna Firea, oricine. Dacă discuția are loc în partid și majoritatea decide că nu se urmează acea cale, discuția trebuie să înceteze pentru un membru care vrea să rămână în partid, într-o situație în care cel mai important lucru este să ne realizăm programul de guvernare. Dacă vom discuta doar despre noi, în loc să muncim, să ne facem treaba, nu am făcut nimic", a precizat liderul PSD Bihor, pentru MEDIAFAX.

Mang a mai declarat că a participat joi, la sediul central PSD, la o discuție între „mai mulți colegi", în prezența președintelui PSD Liviu Dragnea, privind convocarea unei ședințe CExN. „Ideea a fost dacă e nevoie de Comitet Executiv rapid, adică în următoarele două săptămâni. Nu a fost o decizie, a fost o discuție între colegi, am fost mai mulți colegi", a spus el.

Liderul județean PSD a apreciat că, din punctul său de vedere, o ședință CExN organizată săptămâna viitoare ar putea să „închidă" subiectul presupusei scrisori a nemulțumiților din partid.

„Poate dacă îl facem mai repede, săptămâna viitoare, se încheie odată subiectul de presă, că nu există nicio scrisoare, nu a semnat nimeni, cu câți am discutat, inclusiv cu dl Stănescu, nu există o astfel de scrisoare, adică până la urmă trebuie să închidem subiectul ăsta. Altfel, lumea începe să dea telefoane, mă sună . Opoziția e altundeva, nu e în partid", a declarat Mang.

Gabriela Firea a transmis vineri, într-o declarație remisă MEDIAFAX, că nu se află în fruntea niciunei răzmerițe, dar că se va alătura oricărei inițiative pentru „modernizarea” PSD și că Liviu Dragnea a oferit primele 3 locuri de pe lista pentru europarlamentare „la cel puțin 30 de colegi”.

Citește și:

Gabriela Firea: Nu am făcut niciun armistițiu cu Liviu Dragnea / După alegerile din 2016, PSD s-a prăbușit în sondaje