Colonelul Cătălin Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, a venit joi pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul evenimentelor din 10 august, din Piața Victoriei.

Colonel Catalin Razvan ParaschivFoto: Jandarmeria Romana

UPDATE 12.27"Nu am fost pus sub acuzare, am calitatea de martor, am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seară și atâta tot", a declarat Cătălin Paraschiv, la ieșirea de la Parchetul Militar.

Întrebat dacă avea informații despre o pretinsă tentativă de lovitură de stat din seara de 10 august, Paraschiv a răspuns: "Eu sunt comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție. Cred că nu vă adresați cui trebuie. Eu nu am avut informații de această natură. Nu pot să dau mai multe explicații, dar sunt militar. Asteptăm să vedem care e părerea procurorilor. Îmi asum toate faptele jandarmilor mei, nu se pune problema, dar ale BSIJ (Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei - n.r.), atâta tot. Brigada Specială a acționat conform legii, în literii și în spiritul legii".

---

”Nu mă aștept să fiu pus sub acuzare, dar o să vedem”, a declarat Paraschiv, înainte de audiere. ”Numai în limitele legii am acționat”, a spus dimineață cel cunoscut în spațiul public drept ”omul în alb” care coordona intervenția jandarmilor.

Paraschiv a mai fost audiat la Parchet și pe 23 august.