”În România, corupția ucide, nenorocește vieți, calcă în picioare oamenii: cu sufletul, cu nervii și destinul lor cu tot”, scrie pe pagina sa deFacebookfilosoful Mihai Șora după ce un bloc din Sectorul 5 din Capitală a ars aproape în totalitate.

Mihai SoraFoto: Luiza Palanciuc-Sora / Facebook

”În România, suntem zilnic nevoiți să pronunțăm propoziția hâdă, respingătoare: „Se putea și mai rău.“”, adaugă filosoful care aduce aminte de tragedia din Colectiv și redă postarea uneia dintre victimele incendiului de acum aprope trei ani.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la o locuinţă care s-a extins la un bloc învecinat de pe strada Iordache Năstase, din sectorul 5 al Capitalei. Flăcările au cuprins podul casei şi mansarda blocului în mare proporţie şi s-au propagat către etajele inferioare. Blocul are dimensiune aproximativă de 20x50 metri. La faţa locului au intervenit 13 autospeciale de stingere, patru autoscări şi trei echipaje SMURD.

Blocul din Sectorul 5, care a luat foc, nu avea autorizație ISU de securitate la incendiu și, având în vedere că era prevăzut doar cu o ieșire, e posibil să nu dețină nici autorizație de construcție.

Citește și: