Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a căuta soluții pentru locatarii blocului în care vineri spre sâmbătă a avut loc un incendiu, informeazăDigi24.Daniel Florea a mers la blocul care a ars sâmbătă dimineață și le-a promis locatarilor că vor fi cazați într-un cămin, fiecare familie va avea unde să stea și se va face o listă cu problemele lor.

Incendiu bloc sectorul 5Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

UPDATE ”Nu rămâneți pe drumuri, calmați-vă. Diseară ne întâlnim și le rezolvăm pe toate. Prioritatea mea este să rezolv problema oamenilor”, a spus Florea la fața locului.

Oamenii vor fi cazați la Colegiul Economic Dumitru Moțoc.

Primarul Daniel Florea a decis, după întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență, relocarea tuturor persoanelor afectate de incendiul din blocul de pe strada Iordache Năstase nr. 14, cazarea acestora în incinta căminului Liceului „Dumitru Moțoc”, aflat în administrarea Autorității Locale Sector 5, asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului „Viilor”, aflat în administrarea Autorității Locale Sector 5, asigurarea, de către S.A. Economat S.R.L, societate deținută de Autoritatea Locală Sector 5, a produselor alimentare și de igienă de strictă necesitate, asigurarea de urgență de către Autoritatea Locală Sector 5 a hainelor, produselor de încălțăminte și a altor obiecte de strictă necesitate pentru toate persoanele afectate, dar și punerea la dispoziție de către Autoritatea Locală Sector 5 a uniformelor școlare și a rechizitelor pentru toți copiii din familiile afectate, pentru ca activitatea școlară a acestora să nu fie afectată.

Totodată, primăria va asigura un ajutor de urgență în cuantum de 3.000 de lei/membru de familie și va acorda, pentru familiile afectate, ajutoare la plata chiriei pentru o perioadă de până la 3 ani.

Reamintim că un bloc de trei etaje și mansardă din sectorul 5 a luat foc azi dimineață, focul pornind de la o anexă.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au anunțat că, în total, sunt cinci persoane cărora le-a fost acordat primul ajutor de către echipajele SMURD, respectiv doi pompieri și trei civili.

Dintre acestea, un pompier cu o plagă la un picior și o femeie, care a fost expusă la fum, au fost transportați la spital Bagdasar-Arseni din Capitală.

Blocul cu aproximativ 50 de apartamente are dimensiunea de aproximativ 20x50 metri, iar pompierii au acţionat de la înălţime, utilizând autoscara, pe ambele capete ale blocului şi de la nivelul solului pentru limitarea propagării la vecinătăţi.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a spus sâmbătă la Digi că totul s-ar fi putut transforma într-o tragedie din cauză că mansarda era din lemn, blocul avea o singură scară pe mijloc, iar pompierii nu au avut spațiu de manevră.

”Blocul este atipic, în sensul că în interior este o singură scară, în mijloc, la dreapta şi la stânga sunt apartamentele. Ăsta e un lucru foarte serios, pentru că înseamnă ca s-a evitat o catastrofă. Din ce am înţeles, blocul este mansardat. Patru niveluri, are mansarda din lemn şi tablă şi de acolo răspândirea a fost foarte rapidă”, a explicat Raed Arafat, potrivit Digi 24.