Europarlamentarul ALDE Renate Weber l-a criticat miercuri pe comisarul pentru Buget Günther Oettinger, potrivit căruiaRomânia, Ungaria, Polonia și o parte din guvernul Italiei vor să slăbească și să distrugă proiectul european, spunând că acesta este obisnuit al declaratiilor controversate, alarmiste si fara niciun fundament. Weber susține că este sigură că ”domnul comisar nu ar fi avut niciun raspuns concret”, dacă ar fi fost întrebat ”cum anume slăbește România proiectul european”.

Renate WeberFoto: Parlamentul European

„Comisarul pentru Buget, Günther Oettinger, a declarat ieri, la o adunare a unei asociații germane, că Uniunea Europeană e în pericol de moarte, invocând atât cauze interne cât și externe. Printre cele interne, comisarul a identificat Polonia, Ungaria, România și guvernul Italiei care vor să slăbească sau să distrugă Uniunea. Dacă aș fi fost în public, l-aș fi întrebat pe controversatul comisar cum anume slăbește România proiectul european? I-aș fi cerut exemple. Sunt sigură că dl. comisar nu ar fi avut niciun răspuns concret, pentru că dl. Oettinger este un obișnuit al declarațiilor controversate, alarmiste și fără niciun fundament", a scris miercuri, peFacebook, europarlamentarul ALDE Renate Weber.

Aceasta a mai spus că Oettinger a atins ”absurdul”, la cele mai înalte culmi, într-o declarație publică, ”în calitate de politician german, când a spus că muncitorii de 60 de ani trebuie plătiîi mai prost decât cei de 30 de ani, pentru că sunt mai puțin productivi și mai puțin inventivi”, arată postarea lui Weber.

Comisarul european pentru buget Günther Oettinger a spus marți că România, Ungaria, Polonia și o parte din guvernul Italiei vor să slăbească și să distrugă proiectul european, într-un discurs în care a subliniat că proiectul se află în pericol mortal din cauza unor oponenți din afară și din interior.