Prefectul Capitalei Speranţa Cliseru anunță, într-o declarație acordată site-ului știripesurse.ro, că va depune o plângere penală - pentru amenințare și ultraj, dar și o acțiune pentru atac adus reputației sale - pe numele cetățeanului care a filmat-o.

Speranta CliseruFoto: Agerpres

"Astăzi s-a întâmplat un fapt de o gravitate extremă: în timp ce mă aflam la o întâlnire privată, am fost urmărită și hărțuită de o persoană necunoscută, care mi-a adresat mai multe întrebări acuzatoare, a făcut referire la o anchetă în curs a Parchetului Militar și a culminat cu atenționarea că ar trebui „să stau ascunsă și să mă gândesc de mai multe ori atunci când ies în public”.

Anunț opinia publică în legătură cu faptul că am luat decizia de a depune împotriva acestei persoane, pe care între timp am identificat-o, o plângere penală pentru amenințare și ultraj, dar și o acțiune în răspundere civilă delictuală pentru atacul adus reputației mele.

Și eu, ca toți cetățenii României, doresc să se afle adevărul, dar acesta nu se poate identifica decât în urma unei anchete profesioniste și nu prin amenințarea și hărțuirea proferate de persoane care nu au calitatea să investigheze", a declarat Speranța Cliseru pentru știripesurse.ro.

Un bucureștean i-a atras atenția joi prefectului că, dacă nu a avut nicio legătură cu violențele jandarmilor de la protestul din 10 august, atunci ar trebui să iasă public să spună asta. Momentul schimbului de replici a fost postat pe Facebook de bărbatul care a găsit-o pe Cliseru la o terasă, după ce anterior identificase masina Prefecturii parcată pe trecerea de pietoni.

Citește aici dialogul dintre cei doi