Cristi Dănileț publică pe blogul său ”protocoale de colaborare” semnate de Tudorel Toader ca ministru și rector. În fapt, acestea sunt simple parteneriate, iar Dănileț îl ironizeaza pe ministrul Justiției care a declarat anterior că ”intr-un stat de drept protocoalele sunt ceva nefiresc”.

Protocol educatie juridicaFoto: cristidanilet.wordpress.com

”Mai jos sunt două protocoale semnate de domnul profesor universitar dr. Toader Tudorel și un altul pe care îl impune să fie respectat de către judecători, în statul de drept numit România. Eu spun că ar cam fi legale. Dar nu pot spune că ar fi firești, dacă mă uit la clipul de mai sus. Căci dacă la drept cât de cât mă pricep, dar la filosofie încă sunt începător.”, scrie judecătorul Cristi Dănileț pe blogul său.

1. Protocol intre Ministerul Justitiei, CSM si Ministerul Educatiei

2. Protocol de colaborare intre Universitate si Administratia Penitenciarelor

3. Adresă către instanțe pentru aplicarea unui Protocol dintre MJ și Uniunea Avocaților

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că „decizia de declanșare a procedurii de evaluare a Procurorului General nu a fost luată exclusiv pe baza unor circumstanțe recente”, însă a ținut să precizeze că protocoalele dintre SRI și Justiție sunt ceva „nefiresc”. Toader a ținut să prezinte propria sa variantă în privința corespondenței dintre Parchetul General și Ministerul Justiției. Mai exact, pe 19 martie 2018 a cerut desecretizarea protocolului din 2009, iar a doua zi a primit și protocolul din 2016, clasificat ca secret și despre care nu putea vorbi și nici cere declasificarea sa.