VIDEO Tudorel Toader: Decizia de declanșare a procedurii de evaluare a Procurorului General nu a fost luată exclusiv pe baza unor circumstanțe recente / Într-un stat de drept, protocoalele sunt ceva nefiresc

de C.D.     HotNews.ro
Marţi, 28 august 2018, 17:53 Actualitate | Esenţial


Tudorel Toader
Foto: Agerpres
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că „decizia de declanșare a procedurii de evaluare a Procurorului General nu a fost luată exclusiv pe baza unor circumstanțe recente”, însă a ținut să precizeze că protocoalele dintre SRI și Justiție sunt ceva „nefiresc”. Toader a ținut să prezinte propria sa variantă în privința corespondenței dintre Parchetul General și Ministerul Justiției. Mai exact, pe 19 martie 2018 a cerut desecretizarea protocolului din 2009, iar a doua zi a primit și protocolul din 2016, clasificat ca secret și despre care nu putea vorbi și nici cere declasificarea sa. Ministrul Justiției,Tudorel Toader, a declarat că reprezintă o profundă sfidare la adresa statului de drept faptul că în 2018 a fost desecretizat un protocol din 2009, fără a se face nicio referire la protocolul din 2016. 

„Apreciez că reprezintă o profundă sfidare la adresa statului de drept și a cetățenilor faptul că în 2018 este desecretizat un protocol din 2009 care fusese abrogat, precum și faptul de a nu se face nicio referire la existența acestui din urmă protocol din 2016. Reafirm faptul că într-un stat de drept, protocoalele au caracter nefiresc”, a declarat ministrul Tudorel Toader.  

Ministrul a subliniat că nu se susține afirmația potrivit căreia evaluarea lui Augustin Lazăr reprezintă dovada unei presiuni. „În mod rezonabil, nu se susține afirmația potrivit căreia evaluarea procurorului general poate fi considerată o formă de presiune exercitată în legătură cu soluționarea unor dosare referitoare la protestul din 10 august 2018, respectiv la dosarul Revoluței în condițiile în care acesta din urmă dosar trenează de foarte mult timp. Într-o astfel de logică, o atare evaluare devine imposibil de realizat deoarece în permanență se află și se va afla spre soluționare cu rezonanță socială”, a mai spus ministrul Tudorel Toader. „Faptul trimiterii respectivului protocol la Minister, respectiv la CSM nu absolvă sub nicio formă pe semnatarii acetuia. Dovadă, sensul pe care l-am dat noi la Ministerul Justiției. Faptul că protocolul datat cu doi ani în urmă ni l-a trimis spre informare, ce puteam face cu el?”, se mai întreabă retoric Toader.

Totodată, ministrul Justiției a susținut că dorește ca procurorul general Augustin Lazăr să clarifice de ce există două protocoale semnate în aceeași zi a anului 2016, însă cu conținut diferit, mai ales pentru că la Minister nu a ajuns această informație prin adresele oficiale.  

„Am o nedumerire personală pe care mă voi strădui să o clarific, dacă nu o va clarifica procurorul general în funcție. A vorbit și dânsul în conferința de presă de ieri, am vorbit și eu în această documentare, de protocolul din decembrie 2016. Numai că în aceeași dată, 8 decembrie 2016, la Ministerul Public, PÎCCJ, apar două protocoale în aceeași zi, sub numere diferite, având conținuturi diferite, având și număr de articole diferite. În corespondența oficială de la parchet, se face referire la protocolul din dată, dar fără mențiunea faptului că sunt două protocoale din aceeași dată, cu numere și conținuturi diferite. Evident, ne vom clarifica, pentru că niciodată nu clarificăm toate aspectele puse în discuție. Le vom clarifica”, a spus Tudorel Toader.

Cele mai importante declarații ale ministrului Justiției

- Declarația nu reprezintă o replică, nici o polemică față de recentele declarații din spațiul public. 

- Decizia de declanșare a procedurii de evaluare a Procurorului Genereal nu a fost luată exclusiv pe baza unor circumstanțe recente. 

- În mod rezonabil nu se susține afirmația potrivit căreia evaluarea poate fi considerată o formă de presiune exercitată în legătură cu soluționarea unor dosare, protestul din 10 august, respectiv la dosarul Revoluției. într-o astfel de logică o atare evaluare devine imposibil de realizat pentru că permanent se vor afla spre soluționare dosare cu rezonanță socială. 

- La începutul lui 2017, procurorul general se arăta indignat, că nu exista niciun protocol. 

- Procurorul făcea declarații în condițiile în care în 2016 tocmai semnase un protocol. Pe data de 19 martie 2018 i-a solicitat să demareze procedura de desecretizare a protocolului din 2009, de care aveam cunoștință. A doua zi am primit respectivul protocol mai puțin ultimele două pagini. 

- Tot pe 20 martie am primit la MJ protocolul privind organizarea cooperării dintre SRI și PICCJ, cu caracter secret. Ca ministru al Justiției nu aveam voie să-l fac public, să fac referiri la conținutul acestuia și nu aveam competența să demarez vreo procedură de desecretizare. Respectivul protocol a fost trimis și la CSM și și-au pus aceeași problemă: de ce ni l-au trimis?

- Faptul trimiterii respectivului protocol la MJ și CSM nu absolvă sub nicio formă pe semnatarii acestuia. Ni l-a trimis spre informare, la ce și pentru ce?

- Cu atât mai mult cu cât protocolul din 2009 fusese desecretizat. 

- În articolul final se prevede textual că la data întrării în vigoare se abrogă protocolul din 2009. Abrogarea se referă doar la actele normative. Dacă semnatarii au înțeles să scrie că se abrogă, în acceptiunea lor aveau valențe de acte normative. 

- Reprezintă o profundă sfidare la adresa statului de drept și la adresa cetățenilor faptul că în 2018 se desecretizează un protocol din 2009 care fusese abrogat în 2016 fără a se face vreo referire la acesta. 

- Într-un stat de drept, protocoalele sunt ceva nefiresc. 

- Legalitatea protocoalelor poate fi stabilită doar de instanța de contencios-administrativ. 

- pe 3 aprilie 2018, PICCJ a tranmis către MJ faptul că în evidențele dânșilor figurează a fi încheiate următoarele documente de colaborare instituțională, erau în număr de 8. La pct 2 din respectiva adresă se face referire la protocolul din 2009, cu precizarea că unele din prevederi si-au încheiat efectele prin abrogarea expresă prin protocolul din 2016. 

- La punctul 5 din scrisoare se face referire la protocolul din 2016 cu precizarea că este în vigoare. Mi se răspundea că este în vigoare și a fost încheiat în baza OUG 6/2016. 

- OUG care e temeiul legal spun autoriia fost adoptată în 11 martie 2016, dar protocolul a fost încheiat în decembrie. Ceea ce înseamnă că au trecut 9 luni fără protocol și ne întrebăm cum oare a fucnționat justiția dacă nu avea așa ceva

- Eu am încercat ca prin această prezentare, nu am vrut să antamez problema evaluării procurorului general. 

- Vă exprim o nedumerire personală pe care mă voi strădui să o clarific: a vorbit și dânsul și eu de protocolul din decembrie 2016, înregistrat pe data de 8 decembrie 2016, numai că în aceeași dată, la PICCJ apar două protocoale în aceeași zi, sub numere diferite, cu continuturi diferite. În corespondența oficială se face referire la protocolul din data de... fără precizarea că sunt două protocoale.

-   .  .
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5627 vizualizari

 • +32 (36 voturi)    
  stim.a deranjat (Marţi, 28 august 2018, 18:19)

  Kosmos [utilizator]

  prin ce a afirmat in ultimii ani impotriva ciumei rosii..
  • +5 (9 voturi)    
   tudorele esti prost gramada maica (Miercuri, 29 august 2018, 0:02)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   O tara fara protocoale este ANARHIE ! Vestea buna este ca in anarhie nu te va mai apara nimeni ! Hahahaha !
   • -3 (5 voturi)    
    nefiresc (Miercuri, 29 august 2018, 8:07)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    esti mataluta, tt.
    Este nefiresc ca ministrul justitiei sa fie avocatul borfasilor.
    Cine te-a oprit, mai procuror ceausist, daca tot consideri nefiresti protocoloale de care amintesti, sa-ti faci macar remarcata opinia, incepand cu a doua zi dupa ungerea ta ca ministru al justitiei?
    mare ipochimen si ipocrit esti, gargamel.
    Daca ai avea cojones, ar trebui sa recunosti ca esti o papusa manevrata de dragnea si tradiceanu.
  • +2 (6 voturi)    
   D'aiamerita (Miercuri, 29 august 2018, 7:37)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   a fi "ievaluat".
   Si nu oricum, ci "ievaluat" pana il da afara!
   Tipic rahatilor comunisti!
 • +11 (13 voturi)    
  no ca nu poci vedea... (Marţi, 28 august 2018, 18:19)

  ..13 [utilizator]

  Am sentimentul ca cineva/ceva ma banneaza...

  Uite cum imi este restrictionat accesul la info ...
  Incercat sa ma incarc direct de pe site-ul privesc dara nu mere nici asa...
 • +24 (30 voturi)    
  intr-un sata de drept (Marţi, 28 august 2018, 18:36)

  ..13 [utilizator]

  Protocoalele se respecta precum ar trebui respectate legile tarii - cu buna credinta.

  Multa apa de ploaie - este seceta, dar chiar asa???
  • +16 (20 voturi)    
   bate campii ! (Marţi, 28 august 2018, 19:32)

   Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Protocoalele sunt omniprezente si necesare in viata de zi cu zi ! Numai in anarhie nu exista protocoale ! Ce trebuie analizat este continutul lor !
   • +2 (4 voturi)    
    aceasta cereatura perversa si mincinoasa (Miercuri, 29 august 2018, 8:52)

    rov [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

    a fost judecator la curtea constitutionala propusa de pezede...
  • +3 (7 voturi)    
   Pai da (Miercuri, 29 august 2018, 3:17)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   Nu trebuie sa existe protocale secrete.

   Cum adica?! Sa nu stie infractorii cum sunt cercetati si cum coopereaza institutiile intre ele? Absurd!

   Pun pariu ca isi baga unghia in gat ca protocolul nou e secret...
 • +31 (35 voturi)    
  Dragul nostru Gargamel Beria, (Marţi, 28 august 2018, 18:47)

  Rescator [utilizator]

  La ordinul Primului Mafiot al Țarii(PMȚ) distrugi,ca
  un asasin in serie și ce a mai rămas din amăratul
  Stat de Drept Roman.Ești o plaga a istoriei recente și
  un buldozer defect care distruge Justiția.Nu știu de ce sunt atît de puțini judecători și procurori care să
  apere instituțiile unde se fac că lucrează.Nu ai cum
  să nu dai socoteală cand iti va suna ceasul bolșevicule.
 • -31 (39 voturi)    
  Lazare, ai cam zbarcit-o, Toader ti-a (Marţi, 28 august 2018, 18:49)

  xrogo [utilizator]

  devoalat toate minciunile si dezinformarile pe care le-ai facut in public, evaluare a inceput sub bune auspicii pentru tine, sa vedem continuarea!
  • +7 (17 voturi)    
   Abureli (Marţi, 28 august 2018, 20:30)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Nu cred ca va avea curaj sa-l revoce. Motivele sunt prea subtiri, pare un dosar de evaluare politic. Hai sa-i cautam ceva ca sa-i gasim. Fie chiar si un protocol legal. Oricum, chiar si in acest caz, s-ar putea ca CCR sa ia alta decizie de aceasta data. Kovesi depasise niste linii rosii.
  • +6 (10 voturi)    
   D-l PG A. Lazar presupun ca este: (Marţi, 28 august 2018, 21:48)

   PANA...MEA [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Impotriva Infractorilor - cei ce fura din bani publici, politicieni corupti, sa-i gaseasca si pedepseasca pe cei ce ascund picturi si lingouri de aur prin cimitire, sa confiste 60 milioane de euro de la varanul comunist voiculescu zis felixcuhaznale, teroristi si criminali, hoti si tilhari, falsificatori si impostori si de toti cei ce sunt asociali si provoaca suferinta, saracesc societatea si in general tradeaza interesele nationale. Nu poti sa distrugi sistemul juridic intr-un stat de frica ca ajungi la puscarie! Dar tragedia este ca 3 milioane de interlopi sunt de acord cu asa ceva!
   Societatea civila a fost informata de un Protocol publicat pe seit-ul Ministerului Public iar unul secret in care apareau operatiuni de colaborare institutionala! - acestea sunt secrete in toata lumea! - ca doar nu o sa faci publice metodele politienesti de prindere a teroristilor?!
   Subiectiv si vendetiv a demonstrat astazi ca este, prin afirmatia: Protocoalele nu sunt ilegale sunt doar nefiresti! Poftim?! Pai si el e nefiresc de bubos si de mic! - si nu cere nimeni sa fie stirpit! Doar sa-si prezinte demisia... si sa mearga linistit sa se arunce de pe Intercontinental! ( am fost rautacios, Sorry )
  • +9 (13 voturi)    
   prost (Marţi, 28 august 2018, 22:26)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Nu estirau intentionat, esti prost de-a dreptul...
  • +2 (4 voturi)    
   Asa se vede de la tine de la computer? (Miercuri, 29 august 2018, 2:55)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   Pai ar trebui sa schimbi computerul, ca sa vezi realitatea.

   Pana atunci, incerc sa-ti rezint eu realitatea:

   "Confruntat cu realitatea actelor prezentate de procurorul general, ministrul a fost nevoit sa admita ca stia de protocoalele din 2016 dintre PICCJ si SRI inca din martie 2018. Adica nu a fost deloc socat, asa cum se arata, dupa publicarea protocoalelor de catre Darius Valcov, atat de socat incat a declansat evaluarea procurorului general, dupa cum rezulta clar din postarea de pe Facebook in care a anuntat demersul.

   Si daca protocoalele i se pareau atat de revoltatoare incat sa justifice revocarea procurorului general, ce a facut dl ministru cand a aflat de ele, in martie? Nimic. Absolut nimic. Procedurile de declasificare a protocolului clasificat, pentru ca numai unul dintre cele din 2016 avea acest statut secret, au fost initiate de procurorul general.
   Ministrul Justitiei nu a putut sa rosteasca explicit cuvantul "ilegal" in privinta protocoalelor, ci doar "nefiresc". Dar ca jurist stie foarte bine ca nefiresc nu exista in justitie. Exista doar legal si ilegal, iar cat timp o instanta de judecata nu constata ca existenta lor nu incalca nicio prevedere legala anume nu poate exista nicio raspundere.
   ..........................................................................
   Lovit acum de grija protocoalelor, ministrul ignora insa un protocol foarte important despre care nu sufla o vorba, desi este singurul care nu a ajuns la CSM: cel dintre SRI si Inspectia judiciara, jucaria sa preferata. Acest protocol nu e nefiresc pentru dl ministru?

   Si pentru ca stilul barbatesc nu il caracterizeaza, ministrul imbraca recunoasterea fortata a minciunii intr-o diversiune, adica mutarea atentiei pe o declaratie mai veche a procurorului general in care Augustin Lazar califica protocoalele drept "inginerii" si pe faptul ca in lista pe care i-a inaintat-o procurorul general se referea la un singur protocol din 2016, nu la doua cum sunt de fapt."
   • +1 (5 voturi)    
    Din partea ta se vede cum vrei tu sa se (Miercuri, 29 august 2018, 9:03)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    vada, ministrul a fost informat de protocolul secret semnat de cine, de Lazar al tau in 2016 si tot acel Lazar al tau declara cu emfaza in 2017 in fataCSM ca protocoalele sunt niste inginerii, ca Doamne Dumnezeule ce au putut face unii cand le-au semnat!
    Acea informare a ministrului si a CSM-lui a fost facuta la plezneala de catre Lazar, acesta stiind prea bine ca protocolul fiind secret ministrul nu putea face nici macar o referire la el, decum sa-l dezvaluie publicului!
    In ceea ce priveste desecretizarea, ministrul si CSM-ul nu puteau face nici macar o miscare, cu numai semnatarii si apropo, nu dragul tau Lazar a initiat desecretizarea, cu SRI-ul, asa ca mai incet cu laudele pebtru acest nmare mincinos care calca pe urmele lui Kovesi, daca tot am amintit de ea, nu-i mai aud gurita in spatiul public, oare ce-i cu ea!
  • +2 (6 voturi)    
   Tractoristul bullshevick TuDorel? (Miercuri, 29 august 2018, 5:20)

   Savitar [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   De el vorbesti si pe el il adori? LOOOOOL.
  • +2 (6 voturi)    
   iar (Miercuri, 29 august 2018, 8:12)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

   vorbe goale, ca si in cazul lui Kovesi.
   Partea prosta a ta si a ministrului hotilor, tt, este ca nu se bate numai cu Lazar ci si cu CSM si SRI si, cel mai grav pentru el, cu legile existente.
   Dar tu, ca de obicei, esti cu mintea in spagat, rascracanata doar catre hoti si hotie.
   Apropo de afirmatia ta cu @devoalat@, se pare ca habar nu ai ce inseamna din moment ce declaratia de 2 bani a lui tt o consideri devoalarea unor adevaruri pitite de Lazar.
 • +24 (26 voturi)    
  panseurile d-lui bubos (Marţi, 28 august 2018, 18:51)

  revo [utilizator]

  "Amorul este-un lucru foarte mare. Guta Popandau".
  Bubonete Gargamel a tinut sa ne impartaseasca panseurile sale profunde despre mersul vietii in justitia romana, nelinistile si nedumeririle domniei sale. Ceva l-a tulburat atat de tare, incat nu a reusit sa-si faca ordine in idei si sa comunice ce-l framanta cu adevarat.

  Nea Guta, n-ar fi mai bine sa treci direct la subiect si sa anunti ca ceri revocarea lui Lazar? Ce o tot dai cotita si bati campii? Ia vezi, sa nu te "evalueze" evaluatorul sef si sa te trezesti cu un sut in c...r! Hai, mai repede, ca vine septembrie!
 • +26 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 28 august 2018, 18:58)

  [anonim]

 • +20 (22 voturi)    
  Claponul tuDorel si-a mai pus o caramida de..... (Marţi, 28 august 2018, 19:06)

  Plagarus [utilizator]

  .....posibil ambasador la Ulan Bator (Ulaanbaatar) sau Pyongyang.
 • +24 (26 voturi)    
  Sunt masochist (Marţi, 28 august 2018, 19:07)

  subcultura [utilizator]

  Am vazut cam 80% din declaratia lui Toader si cam 90% din cea a lui Lazar.

  Nu sunt foarte preocupat de materie, insa:
  1. Jur ca nu am inteles care e faza cu protocolul ala si cea a zis Lazar si alalalt zice ca nu s-a inteles si ca a vazut protocolul, dar nu putea sa vorbeasca despre el, insa e vina lui Lazar ca nu a vorbit samd. Care e faza??

  Poate sunt eu doar prost, pot sa accept si lucrul asta, in cazul in care as fi singurul care nu a inteles.

  2. Sunt sau nu ilegale protocoalele alea? Sau sunt doar nasoale? Chiar sunt nasoale? Sau asa zic latrinele, deci sigur sunt nasoale?

  PS Daca mai aud pe cineva cu "ievaluare" sau "iexista" vreo luna de acum incolo, il las lat acolo unde se afla
  • +12 (16 voturi)    
   Sunt ceva normal (Marţi, 28 august 2018, 20:04)

   Adrian1 [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   Protocoalele sunt ceva foarte normal. Sunt niste foi in care se arata partea tehnica a colaborarii, de exemplu la efectuarea unei sinteze chimice (exemplu din domeniul meu de activitate). Protocoalele sunt demonizate de lingaii PSD-ALDE ca sa aiba munitie impotriva justitiei.
 • +27 (31 voturi)    
  da,sigur ca da (Marţi, 28 august 2018, 19:11)

  floyd [utilizator]

  protocoalele sunt nefiresti...
  la noi hotia,minciuna,impostura,spaga,aroganta,prostia,incompetenta....acestea sunt absolut firesti
 • +16 (18 voturi)    
  O declaratie (Marţi, 28 august 2018, 19:16)

  ipolitic [utilizator]

  plina de contradictii logice si legale. Nu am timp sa le insir acum, tre' sa trag tare ca visteria statului sa nu ramana goala. Doar una la misto: MAE si Ministerul Sanatatii vor purceda la desfiintarea protocoalelor? Diplomatice si medicale? Dat fiind ca cica "Într-un stat de drept, protocoalele sunt ceva nefiresc".
 • +19 (19 voturi)    
  Incredibil, dar adevarat! (Marţi, 28 august 2018, 19:34)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Azi, 28 aug., in jurul orei 17,20, la A3 s-a spus ca vinovat pentru patrunderea pestei porcine in tara este SRI, care trebuia sa informeze imediat dupa ce primul porc mistret bolnav a trecut granita in Romania. Asta in conextul in care se discuta despre fortele externe care vor sa distruga economia Romaniei. Au lasat sa se inteleaga ca SRI care nu a informat ca primul porc bolnav a trecut granita ar fi in intelegere cu inamicii tarii.
  • 0 (2 voturi)    
   la a3 stim ce trebuie facut (Miercuri, 29 august 2018, 10:00)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   dar cetateni sunt putini demni de acest nume.
 • +13 (17 voturi)    
  Angajamentele (Marţi, 28 august 2018, 20:04)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  la Secu făcute de procurori pe vremea lui Ceasca erau firesti probabil. Si sa fii Sluga la Fenechiu, Vlasov, CPT si mai recent la condamnatul penal DracNea, e si mai firesc pentru Tudorel.
 • +17 (19 voturi)    
  Gargamel (Marţi, 28 august 2018, 20:14)

  paonipao [utilizator]

  cu doctorat in drept luat la Cahul in RM...spune ca speach-ul lui nu vrea sa fie un drept la replica ...dar asta a fost!
  De fapt a citit niste ineptii si a plecat fara sa raspunda la intrebarile jurnalistilor...

  A primit ordin de la Dragnea sa-i faca “felu” lui Augustin Lazar si s-a apucat de treaba in “2000 optuspe”!
  Bolsevic semidoct cu o exprimare potrivita unui sef de colhoz!
 • +14 (14 voturi)    
  Intrebare la frateli meu (Marţi, 28 august 2018, 20:37)

  rollotoma [utilizator]

  "Faptul trimiterii respectivului protocol la Minister, respectiv la CSM nu absolvă sub nicio formă pe semnatarii acetuia."
  Daca Protocolul a fost prevazut de OUG, ce vina au semnatarii ei?
 • +17 (23 voturi)    
  Tudorel, un strigoi comunist ca ne dispretuieste (Marţi, 28 august 2018, 20:56)

  S.P.Q.R. [utilizator]

  _ Sa fii ministrul Justitiei si sa afirmi a atare enormitate, ca protocoalele au un caracter nefiresc, generalizand, arata josnicia acestui strigoi comunist, mereu plin de sine.

  _ Ce mama dracu e un protocol? E un document care arata cum conlucreaza structuri ale statului. Punct. Din multe puncte de vedere sunt necesare, pentru ca stabilesti puncte de contact, frecventa intalnirilor dintre institutii, eventual schimb de experienta etc. De cand au ajuns institutiile statului inamice si nu pot conlucra pe baza de intelegeri scrise?

  _ Nu vreau sa generalizez aici, precum copilul de casa al lui Dragnea, Tudorel. Poate or fi protocoale prin care s-a incalcat legea. Dar de ce nu demonstreaza asta? De ce nu sunt supuse judecatii instantei, iar cei vinovati sa plateasca penal? Nu e ministrul JUSTITIEI idiotul asta?

  _ De ce aceasta gargara zilnica prin care se omoara un biet cuvant nevinovat, "protocol"?

  _ Sa spui, ca ministru al Justitiei, in 2018 ca "Într-un stat de drept, protocoalele sunt ceva nefiresc" arata josnicie si dispret fata de noi toti.
  • +1 (3 voturi)    
   Daca tot ai inceput sa faci analiza pe (Miercuri, 29 august 2018, 9:06)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui S.P.Q.R.

   texte hai sa facem comparatie intre doua cuvinte, nefiresc si inginerie, care ti se pare mai neadecvat cu privire la justitie, ce-i mai grav sa faci ceva nefiresc sau sa faci o inginerie?
 • +5 (7 voturi)    
  Tudorel maica, Toderica taica, (Marţi, 28 august 2018, 21:19)

  ofCAER [utilizator]

  Cine-i responsabil de ne-aducerea lui Sebastian Ghita in tara?
  Cine-i mai marele care trebuia sa supervizeze procedura si toata documentatia aferenta astfel incit Justitia romana, pe care , culmea!, matale o conduci de mina, sa nu primeasca o palma peste bot?!
  Asadar, la evaluare iesi prost,
  Demisia, frumusel?...
 • +4 (6 voturi)    
  DEX -ul o fi ajuns si la Ministerul Justitiei ? (Marţi, 28 august 2018, 21:31)

  sareta [utilizator]

  Pai domnule Profesor de drept ,in DEX termenul / abrogat/ este echivalent cu anulat (despre acte,dispozitii ,etc).Tot in DEX termenul /protocol/este echivalent cu act,document,......Puteti jongla oare cu definitiile din Dictionarul explicativ al limbii romanae ?Nu cumva este nefiresc acest lucru ?
 • +4 (8 voturi)    
  bubosul asta (Marţi, 28 august 2018, 21:35)

  Captain Obvious [utilizator]

  o sa distruga romania. venezuela de acum o sa fie romania de peste 5-10 ani
 • +4 (6 voturi)    
  Ce inseamna firesc... (Marţi, 28 august 2018, 22:14)

  Costello [utilizator]

  ... in activitatea unei institutii publice? Aici vorbim de legal sa nelegal. Nu mai stiu astia din statul perpendicular cum sa-l multumeasca pe jupanul mustacios. Oricum, individul acesta imi produce o scarba de nedescris pentru halul in care se comporta
 • +5 (7 voturi)    
  Din pacate, asta-i adevarul (Marţi, 28 august 2018, 22:21)

  cornica [utilizator]

  Sunt stupefiat: nunta Dragnea Jr. este o copie 'modernă', cu specific românesc postrevoluţionar, actuală evident, a ceea ce se întâmpla între feudali cu secole in urmă, multe secole, în ţările pe care acum le privim tânjind spre democraţia şi nivelul lor de viaţă curent. Comparaţi acest eveniment cu modul şi stilul în care se 'rezolvau' problemele feudelor în epoca menţionată şi surprinzator - nicio diferenţă; pupat mâna şi 'contribuit' pe măsură la Feudul Şef.
  Trist dar din păcate asta este adevărata noastră democraţie...
  Personal m-aş bucura dacă vor exista demonstraţii contra aserţiilor mele, de fond, evident.
  În rest, putem comenta căt de mult dorim, fie de o parte fie de alta... Similitudinea e mai mult decât evidentă - e reală, din păcate! Am ajuns în feudalism! Să fi avut Dune dreptate?
  Despre FEUDALISMUL ROMÂNESC ACTUAL îndrăznesc a mă exprima şi a face comparaţia in orice context!
  Dacă greşesc - aş fi fericit!
 • +5 (9 voturi)    
  Ievaluare si optusprezece (Marţi, 28 august 2018, 22:43)

  EU_e_cu_noi [utilizator]

  Codul penal roman chiar nu contine nici un articol referitor a distrugerea sistemului juridic ? Adica un politician toxic cum este TT poate nenoroci intregul sistem juridic din Romania si apoi sa se intoarca linistit la catedra ca sa mai nenoroceasca inca cateva generatii de studenti juristi?
  iordache pare mic copil pe langa acest impostor.
 • +2 (6 voturi)    
  Incredibil!!! (Marţi, 28 august 2018, 22:51)

  unTaran [utilizator]

  După 30 de ani, singurii indignați și cu atitudine sunt tot simpli cetățeni. Instituțiile astea pe care le "plângem" au fost și sunt in slujba unora ca Dragnea, Băsescu, Iliescu, Năstase, etc,etc,etc sistemul paralel,etc etc etc... Acum se arată toți că "fete mari" dar au permis perpetuarea unor astfel de specimene politice ......... Imi este o cumplită silă.... Ați dormit cu toții în bocanci și acum va calcă hoții pe cap, vreți cumva compasiune???
 • +4 (8 voturi)    
  Sa vină un bolșevic și să facă prăpăd pe unde vrea (Marţi, 28 august 2018, 23:02)

  unTaran [utilizator]

  Chiar toate instituțiile din Romania sint pline de labe triste?
 • +2 (4 voturi)    
  a recunoscut ca nu avem stat de drept (Miercuri, 29 august 2018, 1:35)

  Coco Whistle [utilizator]

  deci hai sa tragem cortina. oameni buni, numai prin revolutie inlocuim regimuri nedemocratice. acum. revolutiile din ro au avut intotdeauna lideri, educati, patrioti restul 'revolutiilor' au fost furtaciuni, au zis ca e mai bine sa le faca ei decit altii (vezi '89).
 • -1 (3 voturi)    
  minciuni (Miercuri, 29 august 2018, 8:03)

  Lake123 [utilizator]

  Tudorele, arzăte-ar focu și pârlite-ar terciu de linge blide și mincinos ce ești.
 • +1 (5 voturi)    
  tudorel (Miercuri, 29 august 2018, 8:30)

  Krokus [utilizator]

  Daca l-as vedea pe strada pe tudorel l-as saluta cu o flegma in chelie,atata merita.
  Moldova a dat Romaniei cei mai multi criminali,hoti,pedofili,curve,etc si acuma l-a dat si pe tudorel
 • +1 (3 voturi)    
  Pfoooa (Miercuri, 29 august 2018, 8:37)

  vali_s [utilizator]

  Sa ti se raceasca si sa se albastreasca alunita aia de pe fata Gargamel, impreuna cu tot corpul.
  Adica protocoale de colaborare nu poate face nimeni cu nimeni, fiecare sta inchis in sediul lui si aia e, ba esti mai prost ca Bula.
  Daca ANAF vreau sa organizeze o interventie impreuna cu cei de la vama, trebuie intai sa dea un anunt in toate ziarele pe prima pagina, ba da prost mai esti ...
 • +1 (1 vot)    
  despre (Miercuri, 29 august 2018, 9:51)

  costelo999 [utilizator]

  da-l afara si pe asta tudorele ca pe ailalta
 • +4 (6 voturi)    
  ALTELE SUNT SFIDARILE (Miercuri, 29 august 2018, 9:58)

  programatoru [utilizator]

  "Reprezintă o profundă sfidare la adresa statului de drept și la adresa cetățenilor faptul că în 2018"
  - AVEM INFRACTORI LA PUTERE
  - autostrazile se strica dupa ce se inaugureaza
  - oamenii sunt omorati de statul Roman, prin neglijenta, abuz, prostie, si nimeni nu plateste
  - spitalele in marea majoritate sunt jalnice
  - educatia genereaza someri
  - ca avem mai multi parlamentari decat franta, germania .. si populatia de 3-4-5 ori mai mica
  - ca avem mai multi bugetari in administratie decat tarile mai sus mentionate
  - ca se angajeaza pe pile, cunostinte, relatii , de exemplu fiul ministrului justitiei, caruia i s-a netezit calea catre angajare, unde taticul era rector
  - ca o insula/ canal trece in proprietate privata de la stat
  - ca pensionarii reprezinta o prioritate mai mare decat tineri
  - ca avem emigratia mai mare decat Siria, si acolo se omoara oameni
  - ca populatia isi doreste in continuare sa emigreze
  - ca daca ies 600.000 de oamnei in strada pentru un principiu un principiu moral si corect si crestineste, politicienii de la putere ignora total
  - ca biserica primeste mai multi bani decat educatia, sanatatea , cercetarea
  - cercetarea e la pamant
  - ca cei din aparatul bugetar sunt asa de incompetenti incat am ajuns sa avem situatia cu pesta porcina
  - ca un ministru al justitiei e un avocat al infractorilor, si toate actiunile lui au fost pro-infractor si anti-victima
  - ca un primar de la PSD poate sa bata niste oameni pentru ca asa vrea el
  - ca niste jandarmi actioneaza la comenzi politice impotriva oamenilor pasnici
  - ca sunt politicieni care ameninta cu moartea in spatiul public pe cei din opozitie/ manifestanti
  - ca pensionarii de LUX raman de LUX
  - ca un tortionar, ca un infractor ramane cu pensie la care majoritatea pensionarilor/ romanilor nici nu poate visa

  drag(c)a GARGAMEL, sunt EXTRAORDINAR de multe SFIDARI, si chiar si pe justitie sunt multe sfidari, asa ca un protocol care a ajutat la bagat in puscarie / demascarea unor infractori este FIX la ...
 • +3 (3 voturi)    
  Mata stiai de ele (de protocoale) inca... (Miercuri, 29 august 2018, 11:00)

  Olyx [utilizator]

  din 2016...si ai tacut mâlc...Mai stiai ca se refera la siguranta nationala insa te faci ...ca ploua ! Ale cui jocuri le faci, dumneata ? Esti pus in fruntea unui minister cheie pentru orice democratie si iei deciziii EXCLUSIV politice ! De fapt duci tara intr-o fundatura unde a mai fost dusa de actualul partid de guvernamant care, in vrremea lui Ion lliescu controla tot ce se putea controla in Romania...
 • 0 (0 voturi)    
  Ce face? (Miercuri, 29 august 2018, 14:49)

  sim18 [utilizator]

  Ce face CSM? Ce fac magistratii, procurorii, avocatii? De ce nu reactioneaza? Realizeaza ca NU isi mai pot face meseria? Iesiti dracului in strada voi.... noi iesim pentru principii, dar voi.. ce dracului asteptati?!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by