Un nou protest a avut loc luni, în Piața Victoriei, pentru a patra zi consecutiv, după mitingul diasporei din 10 august, când jandarmii au acționat violent asupra manifestanților. Oamenii au pancarte cu mesaje prin care cer demisia Guvernului Dăncilă și scandează mesaje jandarmilor precum "Jandarmeria apără hoția!" și "Șefa voastră este cea mai proastă!", vădit supărați după evenimentele de vineri când forțele de ordine au rănit sute de persoane. Pe finalul protestului, cele câteva sute de persoane rămase în piaţă s-au adunat în centru, in jurul steagului UE, au cântat imnul și au oferit o rundă de aplauze pentru Simona Halep. "Simona! Simona!", au scandat cei din piaţă.

Protest 13 augustFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Protestul a fost unul calm, fără incidente majore. Un singur bărbat, în costum popular, o prezență frecventă la protestele din Piața Victoriei, a fost ridicat de jandarmi și băgat în dubă.

Un moment inedit a fost reprezentat de trecerea unui autobuz Bucharest City Tour, de la etajul căruia turiștii s-au ridicat în picioare și au început să aplaude protestatarii aflați în Piață.

Protestul transmis LIVETEXT de HotNews:

22:25 Protestul se stinge încet. În piaţă mai sunt câteva zeci de persoane

21:12 Un incident în piaţă: o femeie ar fi suferit o criză de epilepsie și o ambulanță SMURD a intervenit în mulțime.

22:05 Cele câteva sute de persoane rămase în piaţă s-au adunat în centru, in jurul steagului UE, au cântat imnul și au oferit o rundă de aplauze pentru Simona Halep. "Simona! Simona!", au scandat cei din piaţă.

21:50 În piaţă sunt mai puțin de 1.000 de oameni care protestează acum. Cei prezenți strigă "Ne-am săturat" și "PSD, ciuma roșie"

21:35 Numărul de oameni din piaţă a mai scăzut. Lumea prezenta continua sa scandeze și să sufle în fluiere și vuvuzele. Se strigă "Fără penali" și "Analfabeta!"

21:10 Traficul rutier a fost oprit dinspre Kiseleff și Aviatorilor

21.01: S-au aprins luminițele telefoanelor

21:00 Circa 3.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei. Manifestatia este una pașnică și atmosfera este calmă. Circulația nu a fost restricționată de poliție până în acest moment. Oamenii scandează: "Dragnea să ajungi / Îmbrăcat în multe dungi"

20:43 Aproape 2.000 de persoane în piaţă și în zona Antipa. Jandarmii au mutat gardurile pe o laterală și au lărgit perimetrul. În continuare vine lume în piaţă.

20:25 Oamenii au adus un steag mare al UE pe care îl flutură în centrul pieţei. Se scandează "Nu vrem sa fim o naţie de hoți!”

20:20 Aproape 1.000 de oameni sunt în piaţă și pe trotuarele muzeului Antipa. Jandarmii au îngrădit o suprafață de circa 2.500 de mp în centrul pieţei, acolo unde se află majoritatea menifestanţilor, iar traficul rutier se desfășoară în continuare în condiții normale în Piaţa Victoriei. Lumea scandează către puținii jandarmi de după gardurile dinspre Guvern: " Jandarmeria apără hoția!" și "Șefa voastră este cea mai proastă!"

19.56Prin piaţă a trecut un autobuz turistic cu etaj descoperit, iar turiștii de la etaj s-au ridicat în picioare și au început să aplaude.

19:55 Circa 500 de persoane protestează în piaţă. Lumea scandează "PSD, ciuma roșie!", "Cuib de hoți și de mafioți!" și "Justiție, nu corupție!"

19:53 Un bărbat în costum popular, o prezență frecventă la protestele din Piața Victoriei, a fost ridicat de jandarmi și băgat în dubă.

19:40 Circa 300 de persoane protestează la aceasta oră în piaţă. Numărul crește constant. Oamenii scandează "Demisia!" și "Hoții!" și sufla în fluiere și vuvuzele. Multe din mașinile care trec prin piaţă claxonează în semn de susținere.

19.06: În parcul de lângă Piaţă, de lângă Muzeul de geologie, încă mai pot fi găsite urme și rămășițe ale armelor folosite de jandarmi vineri seara.

19.04: Lumea se adună la aceasta oră din nou în Piaţa Victoriei pentru a patra zi consecutivă de proteste antiguvernamentale. Prezenta jandarmilor în piaţă este redusă, dar centrul pieţei a fost împrejmuit cu garduri de protecție. Momentan sunt câteva zeci de oameni, dar dinspre metrou vin grupuri de oameni și numărul celor din piată crește constant.

”Cei care o să fiți în Piața Victoriei sau în alte locuri din România diseară, vă invităm să creăm un spațiu de 30 de minute pentru România.

20:55 - 21:00 - 5 minute de liniște. Putem folosi acest timp și ca să recitim imnul în timpul ăsta, se aude mult mai bine când multe persoane știu mai multe strofe. :)

21:00 - 21:05 - Imnul Romaniei + luminițe

21:05 - 21:25 - Ne așezăm în grupuri alături de familie, prieteni sau persoane pe care tocmai le-am cunoscut acum și avem ăn același timp conversații constructive pentru România.

După conversațiile voastre fă o postare (video,text,live,etc) cu hashtag-ul #pentruromania”, arată organizatorul evenimentului Corupția Ucide.

În jur de 30 de protestatari au depus plângeri împotriva jandarmilor, care vor fi reunite într-un singur dosar penal pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu, a declarat, luni, Ionel Corbu, procuror la Parchetul Militar.