Femeia jandarm care a fost lovită de mai mulți protestatari la mitingul din 10 august va mai rămâne în spital și luni pentru că atât ea, cât și colegul ei acuză dureri de cap, iar medicii de la Spitalul Floreasca au decis să efectueze analize în plus pentru a afla cauza acestor probleme, relatează Mediafax.

Jandarmi prinsi de ultrasiFoto: Captura Digi 24

„Din cauză că există aceste simptome și la ea și la colegul ei, dureri de cap, vom face unele analize în plus, un CT (computer tomograf, n.r.) și după acestea vedem care va fi situația”, a declarat Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al spitalului Floreasca.

Jandarmii au intervenit în forță, în seara zilei de 10 august, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. În acea noapte, au fost rănite peste 400 de persoane, între care și doi jandarmi. Unul dintre angajații Jandarmeriei, o femeie, a fost internată cu suspiciunea de fractură de coloană cervicală, potrivit spuselor reprezentanților instituției. Ministrul Sănătății, însă, a subliniat, după ce a vizitat-o pe aceasta la spitalul Floreasca, faptul că femeia jandarm nu are coloana fracturată.

“Femeia jandarm este bine, s-a ridicat, a comunicat. Am vorbit cu cei doi jandarmi, printre care şi o domnişoară de 23 de ani care este bine. Era pansată, avea o arsură. (...) Nu are factură de coloană, nu este la Terapie Intensivă, e pe secţia de Chirurgie. (...) Am văzut imaginile, ei sunt bine, mă aşteptam la cu totul altceva”, a declarat, în 11 august, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în cadrul unei vizite la Spitalul Floreasca.

Citește și:

Ministrul Sănătății: Femeia-jandarm, lovită de huligani, este foarte bine. Nu are fractură de coloană cervicală

Jandarmeria: Femeia jandarm, lovită de huligani, internată cu suspiciunea de fractură la coloana cervicală