Ministru de interne Carmen Dan i-a vizitat și ea la spital pe jandarmii răniți în ciocnirile cu manifestanții la protestele de vineri din Piața Victoriei, ea precizând că femeia-jandarm lovită de huligani e într-o stare „foarte bună”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Carmen Dan le-a spus jurnaliștilor că a ținut să vină să îi vadă pe cei trei jandarmi internați la Spitalul Floreasca, precizând că toți „sunt bine”.

„Am dorit să stau eu de vorbă, personal, cu cei trei colegi: cu Ștefania, Cristi și Marius. Veștile sunt îmbucurătoare: băieții se vor externa mâine, Stefania este puternică, încrezătoare și este bine, nu sunt in momentul acesta motive de îngrijorare. Are foarte multe contuzii, multiple traumatisme, dar, repet, starea ei este foarte bună. A vorbit în această dimineață și cu un psiholog, ceea ce mă bucură”, a spus Carmen Dan.

Ea a adăugat că, în urma discuţiilor cu cei trei jandarmi, a identificat la toţi „sentimentul datoriei îndeplinite”.

Anterior, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în vizită la răniții de la Floreasca, a anunțat că femeia-jandarm este „foarte bine” și că nu a avut coloana fracturată așa cum s-a vehiculat.

„Are un hematom aici (indică zona cefei - n.r.). Este foarte bine fizic, mă așteptam la cu totul și cu totul altceva. Nu este la terapie intensivă (...) Nu, nu are coloana ruptă”, a spus Pintea.

Amintim că Jandarmeria a transmis vineri noapte că femeia-jandarm „a fost internată cu suspiciunea de fractură la coloana cervicală”.

Un număr de 440 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din Piața Victoriei, iar 24 dintre acestea au fost jandarmi, a informat ISU București-Ilfov, precizând că 65 de pacienți au avut nevoie de spitalizare (9 jandarmi).