Directorul economic al Spitalului Universitar și-a dat demisia, miercuri, în semn de protest față de managerul spitalului, relateazăDigi24.Reprezentanții Spitalului de Urgență din București precizează că directorul financiar a fost de fapt interimar pe această funcție, iar încetarea activității se va produce după expirarea perioadei legale de preaviz, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Doamna director financiar contabil este numită director interimar prin Ordin al Ministrului Sănătății până la data de 28 august 2018. În data de 8 august 2018, și-a depus demisia prin registratura spitalului, demisia fiind un act unilateral. Urmează ca încetarea activității să se producă după expirarea perioadei legale de preaviz”, au precizat reprezentanții Spitalului Universitar, printr-o informare de presă.

Directorul financiar al Spitalului Universitar de Urgență din Capitală, Liana Saulea, a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, că și-a dat demisia, miercuri, din funcție.

"Da, mi-am dat demisia. Azi (miercuri -n.r.). Nu vreau să comentez motivele. Am scris totul în cerere", a declarat, pentru agenția de presă MEDIAFAX, Liana Saulea.

Demisia vine după ce unui asistent medical de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, care se afla în greva foamei de trei zile, i s-a făcut rău miercuri dimineaţă, iar acesta fiind transportat la Spitalul Militar.

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti - personal mediu şi auxiliar -au protestat luni, printre nemulţumirile acestora numărându-se "condiţiile de muncă, lipsa de materiale", dar şi faptul că li s-ar diminua sporurile dacă ar opta pentru vouchere de vacanţă.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a solicitat vineri DSP şi Corpului de control să facă o verificare la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru a vedea modul în care au fost utilizate fondurile alocate de minister.

Activitatea medicală în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se desfăşoară în condiţii normale de lucru, iar pacienţii internaţi nu au avut de suferit, a transmis, luni, conducerea acestei unităţi sanitare, adăugând că nu există lipsă de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi.