Peste 120 de curți și beciuri au fost inundate și cel puțin două maşini au fost distruse, marți, după ce apele s-au revărsat pe străzi în localitatea Vața de Jos, din județul Hunedoara.O femeie de 70 de ani a murit după ce a fost luată de viitură, relatează Mediafax.

Inundatii din RomaniaFoto: ISU Hunedoara Facebook

O rupere de nori a provocat inundaţii de proporţii, marți, în localitatea Basarabasa, din comuna Vața de Jos. O mașină luată de ape s-a oprit într-un copac, un alt autoturism a fost avariat și mai multe gospodării au fost afectate.

"La Basarabasa au fost mai multe autoturisme luate de viitură. (…) Primele centralizări arată că torentul a intrat în 120 de curți și beciuri și a luat mai multe autoturisme. 46 de pompieri ai Detașamentelor Deva și Hunedoara și ai Stației Brad acționează cu două motopompe de mare capacitate și șase motopompe transportabile pentru evacuarea apei din beciuri și curți. În operațiuni sunt implicați și 16 jandarmi. A fost vorba despre o inundație generată de o scurgere masivă pe versanți, care s-a retras în totalitate din zona afectată", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

O femeie de 70 de ani, din satul Basarabasa, comuna Vaţa de Jos, a murit, după ce a fost luată de o viitură, în timp ce se afla în curtea casei, încercând să își adăpostească animalele.