O femeie de 70 de ani, din localitatea Vața de Jos, județul Hunedoara, a murit, marți, după ce a fost luată de o viitură, în timp ce se afla în curtea casei, relatează Mediafax.

Interventie ISUFoto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, Anemona Doda, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că femeia de 70 de ani, din satul Basarabasa, comuna Vața de Jos, a murit înecată, după ce a fost luată de o viitură formată în urma unei ruperi de nori.

Aceasta încerca să își salveze animalele aflate în curtea casei.

”Sunt inundatii în trei localităţi din comuna Vaţa de Jos, în urma unei ploi torenţiale. O femeie de 70 de ani din Basarabasa şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprinsă şi luată de viitură în curtea sa. Apa a intrat în mai multe gospodării și anexe din localitățile Prăvăleni, Ciungani şi Basarabasa şi a afectat un drum comunal. În cel mai scurt timp au ajuns în zona afectată de inundații 43 de pompieri ai Detașamentelor Deva și Hunedoara şi ai Stației Brad care au început operaţiunile de evacuare a apei cu două motopompe de mare capacitate și șase motopompe transportabile”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Timp de o oră, nordul şi vestul judeţului Hunedoara s-au aflat sub cod portocaliu de fenomene meteo periculoase.