Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, că cercetările efectuate de inspectorii judiciari față de procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan reprezintă doar problema Inspecției Judiciare, însă acesta a subliniat că partea specială a Dreptului Penal este o „disciplină destul de riguroasă”, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cu privire la faptul că Inspecția Judiciară s-a autosesizat am aflat și eu ieri, probabil pe la orele prânzului, din media. Este problema Inspecției Judiciare. Eu cred că am făcut referire expresă la elementele constitutive privind cele două infracțiuni articolul 297 din Codul Penal român, articolul 266 Codul Penal din Germania. Vreau să vă spun că partea specială a Dreptului Penal este o disciplină destul de riguroasă”, a spus ministrul Justiției.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiuca urmare a afirmaţiilor făcute de procurorul DNA Alexandra Lăncrănjan pe Facebook pe tema incriminării abuzului în serviciu în legislaţia germană, au declarat miercuri oficiali ai IJ, citați de Agerpres.

Lăncrănjan este procuroarea care instrumenteaza dosarul Tel Drum și cea care l-a pus sub acuzare pe liderul PSD Liviu Dragnea pentru 5 infracțiuni: abuz în serviciu, fraudă cu fonduri europene și constituire a unui grup infracțional organizat.Inspecția Judiciară s-a mai sesizat în privința Alexandrei Lăncrănjan și în februariedupă ce jurnalista Sorina Matei de la B1 și site-ul Lumea Justiției au acuzat-o că a participat la o reuniune unde erau prezenți și politicieni.