Bărbatul în vârstă de 39 de ani, care a acroșat vineri cinci mașini în nordul Capitalei și a rănit astfel două persoane, a fost reținut și este prezentat instanței, urmând ca judecătorii să decidă măsura, relatează Mediafax. El este recidivist, fiind anterior condamnat în trei rânduri pentru tâlhărie și furt calificat.

Recidivist periculos cautat de politieFoto: Politia Capitalei

Acesta a fost prins sâmbătă seară și dus la audieri.

Gheorghe Iancu, zis Minică, a ieșit din închisoare în luna octombrie a anului trecut după ce a beneficiat de legea recursului compensatoriu, adică de o reducere a pedepsei ca urmare a faptului că a fost încarcerat în condiții necorespunzătoare, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

În anul 2011, el a fost condamnat la 8 ani de închisoare, dar a ispășit doar șase din întreaga pedeapsă.

Acum bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. El se află, la ora transmiterii știrii, la Parchetul de pe lânga Judecătoria Sectorului 1 şi va fi prezentat magistraţilor pentru stabilirea măsurilor legale.

După ce a fugit de la locului accidentului, Gheorghe Iancu a fost dat în consemn la frontieră și în urmărire națională, dar a fost prins o zi mai târziu, pe raza Capitalei.

Bărbatul, care era urmărit de o maşină a Secţiei 2 de Poliţie, a provocat, vineri, un accident în cartierul Aviaţiei din Capitală, acroşând alte cinci autoturisme.