Șoferul care a lovit vineri cinci autoturisme în cartierul Aviației din Capitală și a rănit astfel două persoane, fugind apoi de la locul accidentului, a fost prins sâmbătă seară și dus la audieri, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Recidivist periculos cautat de politieFoto: Politia Capitalei

"În urma activităților de căutare a bărbatului bănuit că ar fi autorul evenimentului rutier petrecut ieri, 13 iulie a.c., pe strada Alexandru Șerbănescu, din care a rezultat avarierea a cinci autoturisme și rănirea ușoară a două persoane, vă aducem la cunoștință faptul că în această seară, la ora 21.45, bărbatul în cauză a fost depistat de polițiștii bucureșteni și a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru audieri. Acesta va fi prezentat ulterior magistraților pentru a dispune cu privire la măsurile legale ce vor fi luate în cauză", anunță Poliția, citată de Mediafax.

Bărbatul, care era urmărit de o mașină a Secţiei 2 de Poliţie, a provocat vineri un accident în cartierul Aviaţiei din Capitală, acroşând alte cinci autoturisme, după care a fugit de la faţa locului.

"Un echipaj de poliţie de la Secţia 2 se deplasa la un caz pe strada Salubrităţii, moment în care a efectuat semnal de oprire unui alt autoturism, înmatriculat cu numere de Bulgaria. Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, s-a plecat în urmărirea lui, colegii au cerut sprijin prin staţie şi alte echipaje din zonă au intervenit. S-a încercat blocarea acestuia, însă pe strada Alexandru Şerbănescu respectivul conducător auto a pierdut controlul volanului şi a acroşat alte cinci autoturisme. Atât el, cât şi pasagerul din dreapta au coborât şi au fugit din autoturism, au părăsit locul accidentului, fiind prins imediat pasagerul de către colegii de la Secţia 2 Poliţie. În acest moment sunt efectuate activităţi pentru identificarea, depistarea şoferului", declara vineri, pentru Agepres, Mirela Drugă, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei.

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, informase sâmbătă că șoferul fugar este recidivist, o "persoană periculoasă", fiind dat în consemn la frontieră.

Bărbatul este cercetat în acest caz pentru patru infracţiuni: vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Potrivit G4Media, fugarul are la activ trei condamnări pentru tălhărie şi furt calificat, ultima dată fiind eliberat pe 19 octombrie 2017, în baza legii recursului compensatoriu.

Și, deși a fost eliberat înainte de termen, el a recidivat. Potrivit Digi24, vineri, oamenii legii l-au întrerupt în timp ce dădea o spargere și au pornit în urmărirea lui, moment în care s-a petrecut incidentul din trafic.

Citește și: