Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a declarat sâmbătă că șoferul fugar care a lovit vineri 5 mașini în nordul Capitalei este recidivist, o "persoană periculoasă", fiind dat în consemn la frontieră, scrie Mediafax. Poliția Capitalei a dat publicității primele imagini cu şoferul. El este cercetat pentru patru infracţiuni. Potrivit G4Media, fugarul are la activ trei condamnări pentru tălhărie şi furt calificat, ultima dată fiind eliberat pe 19 octombrie 2017, în baza legii recursului compensatoriu.

PolitiaFoto: Politia Romana

UPDATE: Conducătorul auto care a lovit vineri cinci autoturisme în nordul Capitalei și a rănit astfel două persoane este cercetat pentru patru infracţiuni, au anunţat sâmbătă reprezentanţii Poliţiei Capitalei. Bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Șeful Poliției Române, Ioan Buda, a precizat anterior că șoferul a fost dat în consemn la frontieră și este căutat atât în București cât și în teritoriu pentru a fi reținut.

"O să îi dăm de urmă, a fost introdus în consemn la frontieră, posibil să fie în Capitală, posibil să fie în România, dar avem date suficiente încât să vedem exact unde se află. Este un recidivist, o persoană periculoasă. Avem unul dintre făptuitori care este reținut, în cazul celuilalt suntem într-un cerc restrând de suspecți probabil că în viitorul apropiat o să vă precizăm și o să îl identificăm. Semnalmentele putem să le facem publice și chiar o să le facem. Este un recidivist care a fost implicat în acest nefericit incident. A comis fapte de tâlhărie, a fost condamnat, a ispășit 6 ani de pedeapsă și a fost eliberat în 2017 și a mai fost implicat de atunci în două incidente nu la fel de grave. Era urmărit pentru că era șoferul acelui autoturism. Nu a oprit la semnalele polițistului. A fost oprit la un control de rutină", a declarat Ioan Buda.

Conform unui comunicat al Poliției Capitalei, "barbatul căutat este în vârstă de 39 de ani, cu înălțimea de aproximativ 1,60 m, corpolent, cu ten închis la culoare, păr negru, ochi căprui, fața ovală. Din datele existente până la acest moment, rezultă că bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru tâlhărie și furt calificat".

  • G4Media scrie, citând surse din poliţie, că fugarul are la activ trei condamnări pentru tălhărie şi furt calificat. A fost condamnat prima dată în 1998 la un an de detenţie pentru furt şi a fost eliberat pe 10 martie 1999. A primit 3 ani tot pentru furt calificat în 2001 şi a fost eliberat pe 14 iulie 2003. În 2011, a primit din nou 8 ani pentru tâlhărie şi furt calificat şi a fost eliberat pe 19 octombrie 2017, în baza legii recursului compensatoriu.

"Nu vă imaginați vreodată că poliția îmi dă altceva decât mesajele informative în așa fel încât să știu ce se întâmplă în plan operativ, dar vă asigur că Poliția îți face treaba. Dacă există o singură persoană care a încălcat legea sau o regulă de conduită socială, Poliția îți face datoria", a declarat și Carmen Dan.

Bărbatul, care era urmărit de o mașină a Secţiei 2 de Poliţie, a provocat vineri un accident în cartierul Aviaţiei din Capitală, acroşând alte cinci autoturisme, după care a fugit de la faţa locului. Două persoane au fost rănite uşor.

"În jurul ori 11.45, un echipaj al Secţiei 2 Poliţie a pornit în urmărirea unui autoturism al cărui conducător nu a oprit la semnalele poliţistului. În zona staţiei RATB Pipera, pe strada Alexandru Şerbănescu, şoferul autoturismului urmărit a pierdut controlul asupra autovehiculului, lovind încă 5 autoturisme. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, iar pasagerul a fost reţinut de echipajele Secţiei 2 Poliţie. În urma evenimentului au rezultat două victime rănite uşor la prima vedere şi pagube materiale", a precizat, vineri, Poliţia Capitalei.