Procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au început urmărirea penală pentru fapte după ce avionul MIG s-a prăbuşit. Printre acuzaţii se numără şi cea de ucidere din culpă.

Momentul prabusirii avionului MiG LanceRFoto: Captura video

"În cauza având ca obiect producerea accidentului aviatic din data de 7 iulie 2018, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal, de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 Cod penal, şi de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 Cod penal", se arată într-un comunicat de presă difuzat luni de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), citat de Mediafax.

Parchetul mai arată că accidentul aviatic s-a produs pe raza județului Călărași și a avut drept consecință decesul pilotului aeronavei ce aparținea unei unități militare.

În MIG-ul prăbușit se afla o singură persoană.