Şoferul care vineri seară a provocat accidentul rutier din Olt soldat cu decesul a două persoane a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el urmând să fie dus în arestul Inspectoratului de Poliţie, informează News.ro. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

Inca un accident mortal transmis live pe facebookFoto: captura facebook

Judecătoria Slatina a decis sâmbătă după-amiază arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului care a provocat accidentul rutier de vineri seara în urma căruia au murit două persoane, el fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Olt. Bărbatul a fost dus în arestul IPJ Olt.

Accidentul de vineri seară s-a produs în timp ce Cătălin Şindilă, pasagerul din stânga şoferului, maşina având volanul pe dreapta, transmitea live pe Facebook. Şindilă a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie a şoferului, spunând că acesta l-a "nenorocit", în condiţiile în care soţia lui a murit în accident.

Postarea lui a atras mai multe critici. "Vai de capul tău. Nu eşti victimă, eşti la fel de vinovat (...). Ţi-ai dus soţia către moarte", scrie cineva.

Accidentul s-a petrecut în comuna Slătioara. În momentul în care echipele de intervenţie au ajuns la faţa locului, două persoane din maşina care a intrat pe contrasens se aflau în stop cardio-respirator şi nu au mai putut fi salvate, fiind declarat decesul. Cele două persoane care şi-au pierdut viaţa sunt o femeie de 34 de ani, soţia pasagerului care transmitea live pe Facebook, şi un bărbat de 48 de ani, şofer al celuilalt autoturism.