Circa 12.000 de persoane s-au adunat duminică seară în Piața Victoriei în cea de-a șasea zi consecutivă de proteste antiguvernamentale din Capitală.

Protest 24 iunieFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Livevideo (sursa privesc.eu):

LIVETEXT, desfășurarea protestului:

22:29Protestul se stinge. Mai sunt câteva zeci de oameni în piață. Poliția a deschis traficul pe toate direcțiile în Piața Victoriei

22:11Numărul protestatarilor a scăzut substanțial, dar în continuare circa 1.000-2.000 de persoane încă sunt în piață. În mijlocul pieței, câteva persoane s-au prins în Hora Unirii.

21.45 Momentul în care protestatarii au aprins luminițele telefoanelor:

Mulțimea scandează "Anticipate!" și "Nu vrem ordonanță!":

21.32De la tribuna improvizată în Piață se propune ca mulțimea sa plece în marș pana la Parlament, dar cei prezenți striga ”Nu!”

21.17După momentul intonării imnurilor României și Uniunii Europene, o parte din oameni au început sa plece. În continuare, însă, sunt circa 10.000 de oameni în piață.

21.11Peste 3.500 de persoane protestează duminică seara, pentru a șasea zi consecutiv, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. La Timișoara au ieșit în stradă 2.500 de oameni, iar la Sibiu peste trei mii. La Oradea au fost instalate corturi, exemplul fiind luat de la Cluj. (Mediafax)

21.00Circa 12.000 de oameni protestează în Piata Victoriei, cântă imnul României și au aprins lanternele telefoanelor.

20.55 Mihai Șora, filosoful de 101 ani ce este un obișnuit al protestelor, a venit și el în Piața Guvernului, oamenii vorbesc cu el și fac fotografii împreună cu el. Cei din jur îl aplaudă.

20.45Mulțimea protestatarilor s-a îndesit, sunt zone prin care nu se mai poate trece, sunt manifestanți și pe Kiseleff. În total, numărul protestatarilor a a ajuns la circa 10.000

20.40 Lumea adunată în piață a cântat "Mulți ani primească" lui Liviu Dragnea și au scandat împotriva PSD-ului. Înarmați cu steaguri, fluiere și goarne, oamenii fac gălăgie mare și scandează și împotriva CCR: "CCR, sluga PSD"

20.10În momentul de fata mulțimea ocupa circa 9.000 de mp în Piața Victoriei. Sunt zone mai dense spre centrul Pietei și în fata muzeului Antipa, dar și zone goale sau mai puțin aglomerate spre Calea Victoriei. Lumea continua sa vină. Potrivit estimării reporterului HotNews.ro aflat la fata locului sunt peste 5.000 de oameni în piața

19.54Jandarmii iar muta o parte din garduri în aplauzele mulțimii. A fost blocat accesul dinspre Lascar Catargiu spre Ion Mihalache și Titulescu

19.41În aplauzele oamenilor, jandarmii muta gardurile mai spre Guvern cu intenția de a mai face loc mulțimii.

19.35Mare parte din oamenii care stăteau pe margine au intrat acum în Piață. Chiar și așa, pe trotuarul de la Antipa în continuare stau sute de persoane. În momentul de față mulțimea desfășurată în Piață ocupă o suprafață de circa 7000mp, multe zone aglomerate, dar și zone goale sau cu densitate redusă. Potrivit reporterului HotNews.ro de la fata locului numărul protestatarilor în acest moment este de circa 3.500 de persoane.

19.25Sunt peste 2.500 de persoane. Zona din piata ocupata de mulțime este de aproximativ 3.500 de metri pătrați. Oamenii au intrat pe Bd. Kiselleff dinspre Antipa și au blocat traficul. Multe mașini au fost prinse în mulțime și abia au fost scoase de jandarmi și polițiști.

Se scandează "Jos dictatorul!" și "Jandarmeria apară hoția!"

19.17Numărul oamenilor creste în mod constant. Se scandează "Nu scăpați!" și "Unitate națională!". Jandarmii au început să mute o parte din garduri pentru a face mai mult loc mulțimii care a ocupat centrul Pieței.

19.06 Peste 1.700 de persoane în Piața Victoriei. Mulțimea ocupa mare parte din centrul Pietei, o suprafață de circa 2.500 de mp. Multe persoane sunt în continuare pe trotuarul de la Antipa, câteva sute de persoane. Lumea vine în continuare în număr mare.

18.52Circa 1.200 de persoane la acest moment, o mulțime împărțită intre centrul Pieței și zona muzeului Antipa. Lumea strigă "PSD, ciuma roșie!" și "Nu vrem să fim conduși de hoți!"

18.39 Peste 800 de protestatari în Piața Victoriei. Numărul oamenilor care vin crește constant. Multă lume prefera zona umbrită dinspre Antipa, față de zona centrală a Pieței unde bate soarele.

18.33 Circa 600 de persoane acum în Piață și pe trotuarul din fata Muzeului Antipa. Oamenii striga "Demisia" și sufla în fluiere, în timp ce multe mașini claxonează în trecere. Jandarmii și-au făcut apariția în piață și au început să monteze garduri

18.20Peste 300 de persoane acum în fața Guvernului.

Multe din mașinile care trec prin Piața Victoriei claxonează în semn de susținere.

------------------

Protestatarii ies iar în stradă pentru a manifesta împotriva intenției PSD de a modifica legislația penală prin ordonanță de urgență.

„SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiași actori, același tupeu de borfaș! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să "reînvie" fatidica OUG 13. (Dacă lucrurile se precipita, astăzi sau mâine, suntem pregătiți oricând) Ce vrea Dragnea acum: • Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13. Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat joi 21 iunie, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu”, scriu cei de la „Corupția ucide”, pe Facebook, la descrierea evenimentului.